88.146 ευρώ αποζημίωση σε ειδικό φρουρό που δεν προσελήφθη λόγω τατουάζ

Αρχική » Ελλάδα » 88.146 ευρώ αποζημίωση σε ειδικό φρουρό που δεν προσελήφθη λόγω τατουάζ

Με 88.146 ευρώ θα αποζημιωθεί ειδικός φρουρός ο οποίος δεν προσελήφθη στην Αστυνομία το 2009 γιατί είχε τατουάζ, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η απόφαση του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2016 και αναφέρει: «Εγκρίνουμε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 88.146 ευρώ στον εν ενεργεία Σ.Λ., προς αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας που υπέστη λόγω της παράνομης παράλειψης των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου να τον προσλάβει αναδρομικώς από 1-7-2009 έως 5-3-2016 στην Ελληνική Αστυνομία. Η δαπάνη βαρύνει τον προϋπολογισμό του έτους 2016», αναφέρει συγκεκριμένα η απόφαση του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε στις 8 Νοεμβρίου.

Στο σχετικό ρεπορτάζ για την υπόθεση που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, τονίζεται ότι ο Σ.Λ. προσέφυγε, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, στη Δικαιοσύνη, και αφού κατάφερε να δικαιωθεί έγινε ο πρώτος ειδικός φρουρός που έλαβε και επίσημα τους μισθούς που –όπως αναφέρει ο νόμος– στερήθηκε για σχεδόν οχτώ χρόνια που βρισκόταν εκτός Αστυνομίας, χωρίς δική του ευθύνη.

Έτσι ο Σ.Λ. που είχε τατουάζ σε μη εμφανές σημείο του σώματός του, κατάφερε να εισαχθεί στην Αστυνομία μετά από 9 χρόνια, καθώς το 2009 η αίτησή του είχε απορριφθεί από την αρμόδια επιτροπή, η οποία βασίστηκε σε υπουργική απόφαση (Β’ 1359/08) που ανέφερε ότι οι υποψήφιοι ειδικοί φρουροί δεν θα πρέπει να φέρουν δερματοστιξία στο σώμα τους.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η παράγραφος του άρθρου που προέβλεπε το 2008 την απαγόρευση των τατουάζ κρίθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως ανεδαφική. Με βάση τα παραπάνω, το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη ότι πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των υποψηφίων ειδικών φρουρών που διεγράφησαν από τον πίνακα επιτυχόντων και κατά συνέπεια πρέπει να ακυρωθούν ως μη νόμιμα αιτιολογημένες οι παραλείψεις των προσλήψεών τους.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια