Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ισχυροί της Ευρώπης συναντώνται για το ελληνικό ζήτημα - OlaDeka

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ισχυροί της Ευρώπης συναντώνται για το ελληνικό ζήτημα

ΜΙΝΙ – EUROGROUP

Μίνι – Eurogroup, με αποκλειστικό αντικείμενο το ελληνικό ζήτημα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να συναντηθούν στη γερμανική πρωτεύουσα οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό χρέος. Παρόντες θα είναι και αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η κρίσιμη αυτή συνάντηση πραγματοποιείται τρεις μόλις μέρες πριν το Euro Working Group της 28ης Νοεμβρίου και ένα 10ήμερο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Αθήνα θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές σχετικά με τις δημοσιονομικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στις αρχές του επόμενου μήνα ενόψει του Eurogroup.

Η κυβέρνηση

O κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις για τις διαπραγματεύσεις και για το αν χάθηκε το ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου είπε: «Θεωρούμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση να κλείσει η β’ αξιολόγηση. Δηλώνουμε ότι η δική μας προσπάθεια κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και περιμένουμε απ’ όλους να συνεχίσουν ώστε να καλυφθούν οι υπαρκτές διαφορές με κοινά αποδεκτό τρόπο. Βασικό σενάριο παραμένει για εμάς η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου».

Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε ότι υπάρχει Plan B σε περίπτωση ναυαγίου με τους δανειστές και αναφορικά με το ΔΝΤ σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ να μην βάλει εμπόδια και να καταλήξουμε σε συμφωνία μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αν θεωρεί ότι τα πλεονάσματα είναι πολύ υψηλά και τα νέα μέτρα λιτότητας θα πλήξουν την οικονομία πρέπει να το πει ξεκάθαρα».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria