Ο εορτασμός Εθνικής Αντίστασης στην Καστοριά - OlaDeka

Ο εορτασμός Εθνικής Αντίστασης στην Καστοριά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης τηςΚρήτης υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, εναντίον στο ναζισμό και τον φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άνδρες, γυναίκες, παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία κεθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου, ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη- σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα- αποτελεί ταυοτόχρονα, χάρη στον ενώτικο της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Ο φετεινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016.

Το Πρόγραμμα Εορτασμού για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς περιλαμβάνει:

Ώρα 07:00΄ π.μ.:

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών

Ώρα 07:30΄ π.μ.:

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας  κ.κ. Σεραφείμ.

Ώρα 08:00΄ π.μ.:

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων, με την συμμετοχή τμήματος απόδοσης τιμών

Ώρα 10:30΄ π.μ.:

-Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ.κ. Σεραφείμ.

Ώρα 11:00΄ π.μ.:

  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Ομιλία για τον εορτασμό της ημέρας
  • Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές, εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων και οποιονδήποτε θελήσει να τιμήσει την εορτή, κατόπιν συνεννοήσεως με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη (τηλ.24673 50216)  έως τις 24 Νοέμβρη 2016.

–    Τήρηση ενός λεπτού σιγής Εθνικός Ύμνος

Ώρα 05:10 μ.μ.:

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων, με την συμμετοχή τμήματος απόδοσης τιμών

Κατά τον εορτασμό ορίζεται:

  • Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από την 8η πρωινή ώρα  μέχρι και την  δύση του ηλίου της  27ης Νοεμβρίου.
  • Φωταγώγηση όλων των όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ.  και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria