Ο Γιάννης Τσότσος μας ξεναγεί στους «Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά» - OlaDeka

Ο Γιάννης Τσότσος μας ξεναγεί στους «Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά»

Τον δαιμόνιο ρεπόρτερ Πίκο Απίκο, ενσαρκώνει ο Καστοριανός ηθοποιός Γιάννης Τσότσος – Συνέντευξη στη Νάνσυ Χατζή

Μια συναρπαστική εμπειρία περιμένει όσους επισκεφτούν το θεματικό πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη το θεματικό πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα βιβλία και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα συγγραφέα, Ευγένιου Τριβιζά. Ανάμεσα στα παιχνίδια και τους χώρους  που περιμένουν τα παιδιά για διαδραστικά, εκπαιδευτικά παιχνίδια θα συναντήσει κανείς και ανθρώπους με μεράκι που έχουν αναλάβει να ζωντανέψουν στα παιδιά τον μαγικό κόσμο των βιβλίων του γνωστού συγγραφέα.
Ένας από τους πιο γνωστούς είναι και ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Πίκος Απίκος, τον οποίον ενσαρκώνει ο ηθοποιός Γιάννης Τσότσος. 
Από μικρός αγαπούσε το θέατρο. Ξεκίνησε να παίζει από παιδί πριν καν πάει και ολοκληρώσει τη δραματική σχολή Ροντίδη. Κάθε παράσταση ήταν για αυτόν κάτι δημιουργικό και για τους θεατές του κάτι μαγευτικό. Το ταλέντο του πηγαίο και ανεξάντλητο. Την πρώτη φορά που τον είδα να παίζει πραγματικά ενθουσιάστηκα. Το πάθος και η αγάπη του για την υποκριτική κάνουν τα μάτια του να σπινθηροβολούν, όταν υποδύεται ένα ρόλο.
Τώρα καλείται να ενσαρκώσει στο θεματικό πάρκο τον ρόλο του βασικότερου ήρωα των βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά, του Πίκου Απίκου. Ας μάθουμε περισσότερα για τους «Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά» από τον ίδιο τον Πίκο Απίκο. Ας γνωρίσουμε τον ηθοποιό, Γιάννη Τσότσο:
Πως αισθάνεσαι που στο θεματικό πάρκο ενσαρκώνεις έναν από τους βασικούς και πιο αγαπημένους ήρωες του Ευγένιου Τριβιζά, τον δαιμόνιο δημοσιογράφο, Πίκο Απίκο;
(Γ.ΤΣ.) Είναι κάτι το απίστευτο, κάτι πολύ μεγάλο, που μου δίνεται η ευκαιρία να ενσαρκώσω τον ΠίκοAπίκο. Ποιός δεν μεγάλωσε διαβάζοντας, η βλέποντας Φρουτοπία.  Πολλές φορές, όταν λέω στους επισκέπτες του πάρκου ότι είμαι ο Πίκος Απίκος αντιδρούν  με το σχόλιο ” Αααα Πίκο Απίκο επιτέλους σε βλέπουμε από κοντά!” ή ” Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές σας!” Αυτό είναι κάτι το ονειρικό.  Κάθε πρωί που μπαίνω στην Φρουτοπία πριν ξεκινήσω το κομμάτι μου, ευχαριστώ και σκέφτομαι δύο ανθρώπους. Πρώτο, τον μεγάλο αυτόν παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά, και δεύτερο τον αδελφό μου, που με μεγάλωσε μαθαίνοντας μου την Φρουτοπία.
Έχεις γνωρίσει τον Ευγένιο Τριβιζά από κοντά; Έχει επισκεφτεί τον χώρο του πάρκου;
(Γ.ΤΣ.) Η ιδέα και το στήσιμο του πάρκου είναι από την φοβερή ομάδα θεματικών Dream  workers,  κατασκευή της Artworx, παραγωγή της ΔΕΘ Helexpo υπό τις οδηγίες του Ευγένιου Τριβιζά. Οπότε ναι το έχει επισκεφθεί αρκετές φορές! Η συνάντηση μας έγινε καταλάθος όταν το πάρκο ήταν ακόμα από υπό κατασκευή… χωρίς δεύτερη σκέψη φόρεσα το κουστούμι και του συστήθηκα ως Πικος Απικος. Γέλαγε όλη την ώρα σαν παιδί και ζητούσε να φωτογραφηθούμε, κι έτσι προέκυψε η παρακάτω φωτογραφία
Τι σου είπε σχετικά με τον ρόλο που καλείσαι να ενσαρκώσεις; Συζητήσατε καθόλου.
(Γ.ΤΣ.)  Τα μόνα λόγια που είπε και μου μείνανε χαραγμένα ήταν τα εξής ” Όπως ακριβώς το φανταζόμουν, αυτός είναι ο  Πίκος Απίκος” Μετά από αυτό ένιωσα ο ποιό ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.
Διάβαζες βιβλία, όταν ήσουν μικρός;
(Γ.ΤΣ.)Ναι… πάρα πολλά, είναι τρόπος ζωής. Από μικρός με γοήτευε αφάνταστα η  λογοτεχνία…. Τις περισσότερες φορές καταναλώνω τα λεφτά μου σε βιβλία! Προσπαθώ να εμπλουτίσω την βιβλιοθήκη μου, κατά βάση με θέατρο αλλά όχι μόνο! ποίηση, ψυχολογία, επιστημονική φαντασία, λιμπρέτα.  Αλλά δεν σας κρύβω ότι η μεγάλη μου αγάπη είναι τα κόμικς.
Από τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά ποιο είναι το αγαπημένο σου;
(Γ.ΤΣ.) Σίγουρα η τελευταία μαύρη γάτα, η Φρουτοπία, τα 33 ροζ ρουμπίνια και τα 88 ντολμαδάκια. Τα δύο τελευταία που ανέφερα όμως είναι η μεγάλη μου συμπάθεια.
Τα παιδιά στο πάρκο ζουν μια συναρπαστική εμπειρία. Φαντάζομαι είναι διαδραστική η επαφή τους με τον χώρο και όχι μόνο οπτική. Τι ακριβώς γίνεται λοιπόν στο πάρκο;
(Γ.ΤΣ.)Με τον Αμβρόσιο Κρικ τον ξεναγό των Μυστικών κόσμων του Ευγένιου Τριβιζά θα οδηγήσετε την φτερωτή σαΐτα, θα συναντήσετε τους αγαπημένους σας ήρωες, θα γελάσετε, θα χορέψετε, θα μάθετε, θα παίξετε, θα λύσετε γρίφους, ως που ξαφνικά θα φτάσετε στο νησί των πυροτεχνημάτων. Εκεί ίσως δεν ξέρω, να συναντήσετε και τον ίδιο τον Ευγένιο Τριβιζά.
Έχεις και στο παρελθόν ενσαρκώσει παιδικούς ήρωες. Αγαπάς το θέατρο από παιδί, πολύ προτού παρακολουθήσεις μαθήματα στη δραματική σχολή. Ποιος από τους ρόλους σου ήταν για σένα μεγαλύτερη πρόκληση και γιατί;
(Γ.ΤΣ.)Όλοι οι ρόλοι είναι μια πρόκληση, δεν έχω ξεχωρίσει κάτι… Όλα αυτά τα πρόσωπα που ήρθαν μου έδωσαν πάρα πολλά!  Ο κάθε χαρακτήρας η τύπος που μπαίνει στον δρόμο μου… Είναι μια ευκαιρία για εμένα να κάνω ένα restart μέσα μου και να τον ανακαλύψω!
Τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Θεματικό πάρκο- μουσείο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά θα σε συναντήσουν και είμαι σίγουρη ότι η εμπειρία θα είναι μοναδική. Αφού σε ευχαριστήσω πολύ για τη συνάντηση  μας και σου ευχηθώ καλή και δημιουργική συνέχεια, μήπως  θέλεις να μας πεις μια φράση που συνηθίζεις να λες στα παιδιά; Να μας αποκαλύψεις ένα μυστικό από τους  Μυστικούς- Μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά;
(Γ.ΤΣ.)Με συγχωρείται αλλά δεν μπορώ να σας πω τίποτα διότι μιλάμε για τους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά.  Σας καλώ όλους, μικρούς, μεγάλους να ‘ρθείτε να τους ανακαλύψετε μόνοι σας!  Με συγχωρείται, πρέπει να φύγω διότι μου φωνάζει ο Οράτιος ο Αοράτιος ( αόρατο πράσινο καγκουρό) ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο είναι του κ. Δημήτρη Συμεωνίδη και τον ευχαριστώ πολύ!

 

Πηγή

 

Mannequin Challenge

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria