Καστοριά: Ξεκινούν κύκλοι μαθημάτων ρομποτικής - OlaDeka

Καστοριά: Ξεκινούν κύκλοι μαθημάτων ρομποτικής

Στα εργαστήρια του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς – Run Marco, Lightbot,  Scratch, Προγραμματισμός Mbot, LEGO MindStorm EV3, NXT

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11

Οι κύκλοι μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στα Εργαστήρια Πληροφορικής και Ρομποτικής του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς και περιλαμβάνουν:

  • 4 ώρες: Προγραμματιστικά περιβάλλοντα (Run Marco, Lightbot,  Scratch, κ.ά.)
  • 4 ώρες: Προγραμματισμός ρομποτικών συσκευών τύπου Mbot
  • 4 ώρες: Προγραμματισμός ρομποτικών συσκευών τύπου LEGO MindStorm EV3, NXT

Οι κύκλοι μαθημάτων διοργανώνονται από το  ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς, με τη συμμετοχή του 3ουΔημοτικού Σχολείου Καστοριάς και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Καστοριάς (Σ.Ε.Π.ΚΑ.).

Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν προσωπικά είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ARDUINO

Το εργαστήριο ρομποτικής του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς διαθέτει πλέον και πλακέτες Arduino. Το Arduino είναι ένας μικροελεγκτής μονής πλακέτας, δηλαδή μια απλή μητρική πλακέτα ανοικτού κώδικα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους, η οποία μπορεί να προγραμματιστεί τόσο με τη γλώσσα Wiring (ουσιαστικά πρόκειται για τη γλώσσα προγραμματισμού C++) όσο και μέσα από γραφικά περιβάλλοντα ιδιαίτερα φιλικά στα παιδιά (π.χ Scratch, ArduBlockly, Blockly@rduino κ.α). Με τις πλακέτες αυτές μπορούν τα παιδιά να υλοποιήσουν αυτοματισμούς που συναντούμε καθημερινά Ο εξοπλισμός αυτός χορηγήθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Β’θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ MBOT

Το εργαστήριο ρομποτικής του 2ου Γυμνασίου διαθέτει ρομποτάκια mBOT. Πρόκειται για προγραμματιζόμενα ρομποτάκια μέσα από ένα περιβάλλον φτιαγμένο για παιδιά το γνωστό Scratch. Ο εξοπλισμός αυτός χορηγήθηκε από την Σχολική Επιτροπή Α’θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι τόσο ο υπάρχων εξοπλισμός όσο και ο νέος χρησιμοποιείται από τους μαθητές της Α’θμιας μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιούν τα σχολεία εντός του διδακτικού τους ωραρίου αλλά και στους κύκλους μαθημάτων που διοργανώνονται εκτός ωραρίου.

Να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’ θμιας Εκπαίδευσης κ. Αντωνιάδη Κωνσταντίνο καθώς και τον Πρόεδρο  της Σχολικής Επιτροπής Α’ θμιας Εκπαίδευσης κ. Στυλιάδη Δημήτριο, που παρόλο τις δυσκολίες που υπάρχουν στηρίζουν την προσπάθειά μας να προσφέρουμε στους μαθητές μας ότι καλύτερο μπορούμε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria