Ισόβια στον μεγαλέμπορο για τις εισαγωγές χασίς στην Καστοριά - OlaDeka

Ισόβια στον μεγαλέμπορο για τις εισαγωγές χασίς στην Καστοριά

Μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ο οποίος διέφευγε επί εννέα χρόνια ύστερα από περιπετειώδη καταδίωξη στα ορεινά της Καστοριάς, καταδικάστηκε χθες σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον δεκαπέντε χρόνια για μεταφορά περισσότερων από 130 κιλών χασίς. 

Του Κώστα Καντούρη

Ο 41χρονος Αλβανός κατηγορήθηκε ότι είχε πρωταγωνιστήσει στη μεταφορά 133,5 κιλών χασίς τον Οκτώβριο του 2007 στην επαρχιακή οδό Άργους Ορεστικού – Μελανθίου Καστοριάς. Εκεί είχαν στήσει μπλόκο αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Οι διωκτικές αρχές είχαν ακινητοποιήσει ένα τζιπ με τρία άτομα, δύο Έλληνες και έναν Βόσνιο, που ήταν προπομποί, ενώ το αυτοκίνητο και άλλο ένα με τα ναρκωτικά έκανε αναστροφή και άλλαξε κατεύθυνση. Ακολούθησε καταδίωξη και ένας εκ των επιβατών πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών.

Τελικά το αυτοκίνητο και τα ναρκωτικά εγκαταλείφθηκαν και οι εμπλεκόμενοι εξαφανίστηκαν. Ύστερα από έρευνες πολλών ετών η δίωξη ναρκωτικών ταυτοποίησε την εμπλοκή του 41χρονου, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελληνικές διωκτικές αρχές και μάλιστα είχε εκτίσει και πολυετή ποινή κάθειρξης πάλι για ναρκωτικά. Η ταυτοποίηση έγινε φέτος και αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες σύλληψής του, ενώ χθες η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων.

Το δικαστήριο, παρότι ο αλλοδαπός αρνήθηκε τις κατηγορίες, του επέβαλε ανώτερες ποινές για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Οι άλλοι κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί, επειδή είχαν το ρόλο του προπομπού, είχαν καταδικαστεί πριν από χρόνια σε ποινές 6 και 8 χρόνων.

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria