ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: "ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ" - OlaDeka

ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: “ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ”

Για τις φήμες περί φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Κλεισούρα

Δημοσιεύματα που θέλουν αρκετούς ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς να έχουν “ζηλέψει” την κίνηση Δέδης και να έχουν καταθέσει αίτηση για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό το οικονομικό όφελος, εμπλέκουν ανάμεσα σε άλλους και ξενοδοχεία της Κορησού αλλά και της Κλεισούρας σε σχετική φημολογία.

Το oladeka.com επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του Chalet Sourino για το θέμα που προέκυψε και αντιμετώπισε έναν εξοργισμένο άνθρωπο εξ αιτίας αυτών των φημών. Ο κ. Ιάκωβος Παντελίδης μας ανέφερε ορθά κοφτά ότι όχι μόνο διαψεύδει αυτές τις κακόβουλες αναφορές , αλλά έστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας: “Ήδη ετοιμάζεται εξώδικο με αποδέκτη θεσμικό αντιπρόσωπο. Όποιος ασχοληθεί ξανά με το όνομα μου από εδώ και στο εξής με ανάλογες αναφορές, θα με συναντήσει στα δικαστήρια!”

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του oladeka.com η ύπατη αρμοστεία έχει αναφέρει στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ότι κάποια ξενοδοχεία της Καστοριάς έχουν όντως καταθέσει αίτημα για συμμετοχή στη όλη διαδικασία και ότι το θέμα συζητείται μιας και τα Γρεβενά φιλοξενούν ήδη 600 άτομα και οι υποδομές τους δεν αντέχουν περισσότερα.

Πρόκειται βέβαια για ένα σοβαρότατο ζήτημα που πέραν όλων των άλλων, είναι πιθανό να δημιουργήσει τεράστια σύγχυση στην τουριστική αγορά σχετικά με τον προσανατολισμό της Καστοριάς στο συγκεκριμένο θέμα: Πως θα αντιμετωπίζει την περιοχή ένας υποψήφιος επισκέπτης ή ακόμη γενικότερα οι επαγγελματίες του τουρισμού στη χώρα μας, ως έναν ποιοτικό ταξιδιωτικό προορισμό ή ως έναν τόπο που το νέο concept είναι η φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών έτσι ώστε να  εξασφαλίζεται συγκεκριμένο αλλά εύκολο οικονομικό όφελος για κάποιους ξενοδόχους που σύμφωνα με τις διάφορες φήμες ακολουθώντας το παράδειγμα Δέδης τους τρέχουν τα σάλια για ευκαιριακές μπίζνες;

Θα διαψεύσουν και άλλοι ξενοδόχοι μετά τον κ. Παντελίδη; Ο Σύλλογος ξενοδόχων θα λάβει θέση;

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria