Ηχηρό μήνυμα Ομπάμα: «Μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτε - Χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους» - OlaDeka

Ηχηρό μήνυμα Ομπάμα: «Μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτε – Χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους»

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ»

Την πόρτα του Μαξίμου πέρασε πριν από λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος της σκάλας και μαζί ανέβηκαν τα σκαλιά για να μπουν στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.

«Είναι για εμάς μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού σου και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του σημαντικά μηνύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη διεθνή κοινότητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλούν μόνο την αρχαία κουλτούρα αλλά μάχονται και σήμερα για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισότητα και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια, σταθήκαμε όρθιοι και ελπίζουμε ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα καρποφορήσουν και οι διαπραγματεύσεις για την κρίση χρέους θα έχουν θετική κατάληξη. Αλλά και για το Κυπριακό, όλοι ελπίζουμε σε βιώσιμη λύση».

«Ανυπομονώ να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν όλα αυτά τα ζητήματα και είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

Ομπάμα: Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις θέσεις μας ότι μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτε

«Θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό, τον κύριο πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τη θερμή υποδοχή», είπε από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Εμείς από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις θέσεις μας ότι μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτε και ότι χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Προσφυγικό

«Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για την συμπόνια με την οποία αντιμετώπισε τις ροές των προσφύγων», πρόσθεσε.

«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη βοήθεια στους πρόσφυγες, ευχαριστώ τον κ. Τσίπρα που συμμετείχε στη ΓΣ του ΟΗΕ και για τη συνεργασία που έχουμε στην προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο προσφυγικό. Θα συνεργαστούμε για να δούμε πώς μπορούν να μειωθούν οι ροές μεταναστών στην Ελλάδα και να βρουμε μια λύση για τις αιτίες που προκαλούν τις ροές αυτές», τόνισε.

Κυπριακό

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη βοήθειά μας θα μπορέσουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

«Βλέπουμε στην Ελλάδα μια σύμμαχο, μια φίλη και συμμαχικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Από την ελληνοαμερική κοινότητα μεταφέρω την αγάπη για την Ελλάδα. Ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ», κατέληξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria