Επιμένει ο Σόιμπλε: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα αλλάξει τίποτα - OlaDeka

Επιμένει ο Σόιμπλε: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα αλλάξει τίποτα

«ΑΙΧΜΕΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤ

Στη σκληρή του γραμμή σχετικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους επιμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σημείωσε σήμερα από το βήμα τραπεζικού συνεδρίου στη Φρανκφούρτη πως μια ενδεχόμενη ελάφρυνση δεν θα άλλαζε στην πραγματικότητα τίποτα. Παράλληλα απήυθυνε έκκληση για την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κάλεσε σε μεταρρυθμίσεις, τις κυβερνήσεις του συνόλου των ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Όπως παρατήρησε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει μικρά περιθώρια επανεκκίνησης της οικονομίας της Ευρωζώνης.

«H νομισματική πολιτική έχει σε μεγάλο βαθμό εξαντλήσει τα όριά της» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας τις αμφιβολίες του σχετικά με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η  Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει ότι μπορεί να λύσει προβλήματα όταν δεν μπορούν τα μέλη της και πρόσθεσε ότι “χρειάζονται εργαλεία για να ξεχωρίσουν και να απομονώσουν τους τραπεζικούς κινδύνους”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η επιτροπή σοφών της Γερμανίας ζήτησε περιορισμό του QE και τερματισμό του προγράμματος νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Eυρωζώνη.

Τέλος, προειδοποίησε τους Ιταλούς για ενδεχόμενη αρνητική τους ψήφο στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria