Εκλογές ΗΠΑ αποτελέσματα: LIVE οι αμερικάνικες εκλογές - OlaDeka

Εκλογές ΗΠΑ αποτελέσματα: LIVE οι αμερικάνικες εκλογές

Αποτελέσματα εκλογών ΗΠΑ 2016 LIVE… Η Αμερική έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία! Οι αμερικανικές εκλογές 2016 είναι μία μονομαχία δίχως προηγούμενο, μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ. Δείτε live τα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών.

Οι κάλπες άνοιξαν με τους «ψηφοφόρους του μεσονυκτίου», όπως αποκαλούνται οι κάτοικοι της μικρής πόλης Dixville Notch της πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ, που παραδοσιακά εγκαινιάζουν την εκλογική διαδικασία. Τέσσερις ψήφισαν Χίλαρι Κλίντον, δύο Ντόναλντ Τραμπ και οι υπόλοιποι δύο…ανεξάρτητους.

Αποτελέσματα αμερικάνικων εκλογών: Στο Οχάιο, οι κάλπες κλείνουν στις 12:30 GMT, άρα στις 14:30 ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσει το Μιζούρι, το Νέο Μεξικό και η Νεβάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 4 ώρα Αμερικής, άρα από τις 06:00 ώρα Ελλάδος και μετά θα γνωρίζουμε τον νικητή. Από τις 50 Πολιτείες και την Ουάσιγκτον, οι εκλογολόγοι αναμένουν το πρώτο αποτέλεσμα -βαρόμετρο από την Βιρτζίνια.

Τα ξένα ΜΜΕ για τις εκλογές στις ΗΠΑ 2016: Δείτε εδώ πως καλύπτουν οι New York Times τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Δείτε εδώ τι γράφει η Washington Post για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Δείτε το LIVE του Guardian για τις αμερικάνικες εκλογές 2016. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα εκλογών στις ΗΠΑ όπως θα το καλύπτει το Foxnews. Οι αμερικάνικες εκλογές LIVE στο BBC.

Σήμερα, 8 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί εκτός από Πρόεδρο θα ψηφίσουν και για τους 435 βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων και για το 1/3 των 100 Γερουσιαστών, δηλαδή για 34. Ένας υποψήφιος πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 538 μεγάλων εκλεκτόρων που υπάρχουν, δηλαδή θα πρέπει να συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες, συν έναν.


Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria