«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Έχουμε έτοιμα νέα μέτρα από το 2018 - OlaDeka

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Έχουμε έτοιμα νέα μέτρα από το 2018

Πρόσθετα μέτρα για το ελληνικό χρέος, έχει έτοιμα το Eurogroup, τα οποία αν χρειαστεί θα ληφθούν το 2018, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας από τη Μάλτα στο Bloomberg, σημείωσε ότι οι συζητήσεις στην Αθήνα ήταν πολύ παραγωγικές και συντελέστηκε όπως είπε πρόοδος. Αναφορικά με το χρέος σημειώνει ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Eurogroup του Μαΐου, όπου ειπώθηκε ότι θα γίνουν κάποια επιπλέον βήματα για να μειωθεί το βάρος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. «Έχουμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα έτοιμα, αν χρειαστούν για το 2018, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα», σημειώνει και προσθέτει:

«Στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος τους».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις των θεσμών στην Αθήνα είπε πως επικεντρώθηκαν στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στις ιδιωτικοποιήσεις. «Θα μας ενημερώσουν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου αλλά απ’ όσα ακούω οι συζητήσεις είναι πολύ παραγωγικές και πολύ πρόοδος έχει συντελεστεί» είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Μιλώντας για τα πρωτογενή πλεονάσματα σημειώνει ότι «θα πρέπει να ανεβούν και πράγματι ανεβαίνουν κάθε χρόνο και ο στόχος είναι 3,5%» «Από εκεί θα αποφασίσουμε για πόσο είναι δυνατό να μείνουν σε αυτό το επίπεδο», τόνισε.  Μακροπρόθεσμα μπορούν να μειωθούν λίγο περισσότερο, και αυτό «ναι» είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση, κατέληξε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria