Βαγγέλης Τσουρτσούλας: Η ζωή μου ο αθλητισμός - OlaDeka

Βαγγέλης Τσουρτσούλας: Η ζωή μου ο αθλητισμός

Από το 1997 στην κωπηλασία με παγκόσμιες διακρίσεις. Πριν από μερικά χρόνια στο crossfit με διεθνείς διακρίσεις. Ο Βαγγέλης Τσουρτσούλας διατηρεί σήμερα το μοναδικό γυμναστήριο crossfit ή αλλιώς BOX, της Καστοριάς. Ένας άνθρωπος που όπως φαίνεται γεννήθηκε για τον αθλητισμό και ζει για τον αθλητισμό!

«Για μένα ο αθλητισμός είναι η ζωή μου» εξηγεί ο Βαγγέλης «δεν θυμάμαι ποτέ τη ζωή μου χωρίς τον αθλητισμό. Όταν χαλάρωσα από την κωπηλασία, αποφάσισα να βρω κάτι που να με γεμίζει, να είναι έντονο και δυνατό όπως το κουπί και έτσι στράφηκα στο crossfit που με εντυπωσίασε».

Ο Βαγγέλης σπούδασε εργοφυσιολογία στις ΗΠΑ και πλέον δουλεύει ως προπονητής crossfit διατηρώντας το μοναδικό γυμναστήριο (BOX στην ορολογία του αθλήματος) της Καστοριάς: «Αποφάσισα να γίνω επαγγελματίας και αυτό είναι μια ακόμα πρόκληση για μένα. Γιατί εκτός από τις προπονήσεις το γεγονός να διατηρείς μια επιχείρηση είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον, ειδικά στους καιρούς που ζούμε».

Όμως η κωπηλασία συνεχίζει να είναι η μεγάλη του αγάπη: «Συνεχίζω ακόμα και κατεβαίνω σε αγώνες και κερδίζω πανελλήνια» λέει ο ίδιος «απλά έχω αποσυρθεί από την εθνική ομάδα. Αν και πλησιάζω τα 30 θα συνεχίζω να τραβώ κουπί όσο αντέχω».

Κωπηλασία και crossfit δύο δύσκολα αθλήματα, πως μπορεί όμως να τα συνδυάζει ο Βαγγέλης Τσουρτσούλας;

«Μια χαρά συνδυάζονται. Όσο για το crossfit και επειδή πολλά λέγονται και γράφονται κατά καιρούς, είναι ένα άθλημα που μπορείς να κάνεις σε όποια ηλικία, αρκεί να το κάνεις σωστά. Στο Box έχω νέα παιδιά, μέχρι και μεγάλους και επειδή πολλά λένε για τους τραυματισμούς και στα άλλα αθλήματα τραυματίζεσαι. Δεν φταίει το άθλημα, ούτε ο αθλητής, φταίει ο προπονητής και αυτή είναι η αλήθεια».

Ο Βαγγέλης είναι ελεύθερος, μένει μόνος του, ένας περιζήτητος εργένης της Καστορίας, όμως εκείνος είναι αφιερωμένος στη δουλειά του, αλλά και στη δουλειά του πατέρα του. «Ο πατέρας μου είναι φωτογράφος και τον βοηθάω τα σαββατοκύριακα στους γάμους και στα βαφτίσια που αναλαμβάνει, έτσι δεν μου μένει καθόλου χρόνος για τίποτα άλλο»

Πως είναι όμως μια τυπική μέρα του Βαγγέλη;

«Κάθε μέρα σηκώνομαι στις 8 το πρωί και στις 9 κάνω τη δική μου προπόνηση. Στις 12 αρχίζω στο Box μέχρι και τις 11 με 12 το βράδυ. Μετά σπίτι και ύπνο. Είμαι άνθρωπος που πλέον δεν βγαίνω πολύ, ίσως το σαββατοκύριακο με φίλους τα πρωινά για καφέ».

«Με γεμίζει αυτό που κάνω . Αισθάνομαι ωραία, ασχέτως όλες αυτές οι υποχρεώσεις δεν μου αφήνουν καθόλου χρόνο» καταλήγει.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria