Αρκούδες μέσα στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΑΝΙΚΟΣ και μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας. Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής εντοπίστηκαν πριν λίγες ώρες δυο αρκούδες - OlaDeka

Αρκούδες μέσα στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΑΝΙΚΟΣ και μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας. Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής εντοπίστηκαν πριν λίγες ώρες δυο αρκούδες

Στις 01.30 τα ξημερώματα εντοπίστηκαν δυο αρκούδες σχεδόν μέσα στην πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη από την αστυνομία με την συμμετοχή του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Μεταμεσονύκτιες βόλτες στο κέντρο της Καστοριάς έκαναν δύο νεαρές αρκούδες, προκαλώντας έκπληξη και πανικό στους κατοίκους.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος τόνισε στο ΑΠΕ ότι τα αρκουδάκια έγιναν αντιληπτά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε δρόμο δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα περιπολικά με τα πληρώματα τους και δύο συμβατικά αυτοκίνητα που έκλεισαν τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

«Ξεκινήσαμε με αναμμένους φάρους και κορνάροντας με σκοπό να προσεγγίζουμε τα ζώα με τρόπο τέτοιο ώστε να τα οδηγήσουμε προς την έξοδο του Καστοριάς. Όμως αυτά, αντί να γυρίσουν προς τα πίσω, ανέβηκαν στα νεκροταφεία και μετά μπήκαν και έκαναν βόλτα στο κέντρο της Καστοριάς» εξιστορεί ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση σύλληψης των ζώων.

Τα αρκουδάκια μετά από 4 ώρες κυνηγητό έφυγαν τελικά προς το βουνό.

«Φοβόμαστε όμως ότι θα ξαναγυρίσουν στην πόλη καθώς αναζητούν τροφή» διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria