1ο σεμινάριο Ορεινού Τρεξίματος στην Καστοριά - OlaDeka

1ο σεμινάριο Ορεινού Τρεξίματος στην Καστοριά

Φωτογραφίες

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε παρευρεθήκαμε στο 1οδιήμερο σεμινάριο Ορεινού Τρεξίματος που διοργάνωσαν από κοινού η ομάδα Grammos Mountain Athletes “Skiers, Runners, Bikers”της Καστοριάς, η BaliotisNatureTrailσε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικών ειδών DynafitGreece.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πετρόχτιστο ξενώνα Nimbus στο Σιδηροχώρι Καστοριάς σε έναν πολύ όμορφο χώρο που θύμιζε σάλα καταφύγιου.Αρκετές ήταν οι  συμμετοχές  από νέους αθλητές του νομού Καστοριάς και από αρχάριους δρομείς οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το θεωρητικό όσο και το τεχνικό μέρος όσον αφορά το ορεινό τρέξιμο.

Στην παρουσίαση ομιλητής ήτανο Σταύρος Μπαλιώτης, ο οποίος είναι πτυχιούχος της σχολής ΤΕΦΑΑ, πρώην αθλητής του στίβου και νυν ορεινός δρομέας και προπονητής. Η αγάπη του για τη φύση και το βουνό, η επιθυμία του να μεταδώσει όλη αυτήν την γνώση που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και η παρότρυνση φίλων και συναθλητών του τον ώθησαν να δημιουργήσει τηBaliotisNatureTrail. Επίσημος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν και ο Πλάτωνας Κωνσταντίνος Αρώνης διακεκριμένος αθλητή του ορειβατικού σκι και δρομέας. Στην ομάδα της DynafitGreeceανήκει μαζί με τον Αρώνη και Μπαλιώτηκαι ο δικός μας νέος αθλητής στο χώρο με σημαντικές διακρίσεις, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, συνδιοργανωτής στην εκδήλωση.

Η 1η ημέρα του σεμιναρίουξεκίνησε με το θεωρητικό κομμάτι. Στην παρουσίαση έγινε λόγος για το ποιοι πρέπει να είναι οι κανόνες ασφαλείας σε μία εξόρμηση, τι θα πρέπει να κουβαλάει ο δρομέας μαζί του (ενδεικτικά αναφέρουμε χάρτη, πυξίδα, τηλέφωνο, σφυρίχτρα, φαγητό,ενεργειακή μπάρα, τζελάκια, επαρκή υγρά κ.ά), τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειαζόμαστε (trailυποδήματα, αθλητικά ρούχα, καπέλο, αθλητικό ρολόι, αντιανεμικό, buffκ.ά) καθώς και ποιο πρέπει να είναι το πλάνο προπόνησης στο οποίο θα να κινηθούμε. Στο τέλος υπήρχε στο πρόγραμμα ελεύθερη συζήτηση, ερωτήσεις και μία έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενος με κλήρωση ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο προσφορά της εταιρείας DynafitGreece.

Η 2η ημέρα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο, με εκκίνηση από το χωριό Σιδηροχώρι σε υψόμετρο 1.040, και συνεχίζοντας από τον χωματόδρομο στην πλαγιά του Βέρνον (Βιτσίου) όπου έγινε πρακτική στα όσα ειπώθηκαν την προηγούμενη ημέρα. Η συμμετοχή και την Κυριακή ήταν μεγάλη και φάνηκε πως τέτοιες δράσεις λείπουν από την πόλη μας και νιώσαμε όλοι την ανάγκη να ερχόμαστε πιο συχνά σε επαφή με τη φύση.

Ο Σ. Μπαλιώτηςέδωσε συμβουλές τεχνικής τρεξίματος, έδειξε πως γίνονται τα πατήματα σε ανώμαλο έδαφος και διόρθωσε την κακή στάση του σώματος των συμμετέχοντων, τονίζοντας ότι οι ανηφόρες απαιτούν καρδιοαναπνευστική ικανότητα ενώ οι κατηφόρες κυρίως τόλμη! Επισήμανε επίσης πως κανένα μονοπάτι δεν είναι το ίδιο και πωςστο βουνό ο εγωισμός μένει στο σπίτι και ποτέ δεν πάμε να τρέξουμε επιθετικά. Στο τέλος της εξόρμησης οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ζεστό τσάι, αχνιστό καφέ και σπιτικά γλυκά και βουτήματα φτιαγμένα από τα κορίτσια της παρέας!

Ο Σταύρος Μπαλιώτης έχει πολλές γνώσεις για τη γυμναστική- προπονητική, αγαπάει ταoutdooractivities,τη δουλειά του που για αυτόν είναι αγαπημένη ασχολία και κυρίως τρόπος ζωής. Ο ίδιος μας είπε πως το καλύτερο κίνητρο που θα μπορούσες να έχεις σε μία δύσκολη ημέρα, γυρνώντας από τη δουλειά, αν είσαι κουρασμένος και δεν έχεις όρεξη για προπόνηση είναι να θέτεις στόχους. Αυτοί είναι είτε να συμμετέχεις σε έναν αγώνα, είτε στόχος σου είναι να αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση, είτε απλά να κάνεις μία χαλαρωτική βόλτα στη φύση.

Εμείς μείναμε ενθουσιασμένοι από αυτό το υπέροχο Σαββατοκύριακο, μας λύθηκαν όλες οι απορίες και είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε μεγάλους αθλητές του ελλαδικού χώρου σε μία μικρή πόλη όπως η Καστοριά.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε για τις δράσεις που αναμένονται να είναι πολλές και πραγματοποιούνται στην περιοχή μας  στη σελίδα στο facebookGrammosMountainAthletes “Skiers, Runners, Bikers”.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γιαννουλοπούλου

Φωτογραφίες: Κώστας Γιαννόπουλος

1o-seminario-oreino-trex-kastoria

oreino-treximo-giannopoulos

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria