Χασισοφυτείες …χρυσωρυχεία - Ο τζίρος της διακίνησης, οι πρωταθλητές στην παραγωγή - OlaDeka

Χασισοφυτείες …χρυσωρυχεία – Ο τζίρος της διακίνησης, οι πρωταθλητές στην παραγωγή

Η καλλιέργεια χασίς στη Δυτική Ελλάδα φαίνεται να είναι σε… καλό επίπεδο και αυτό εξηγείται, μια και αυτές οι καλλιέργειες είναι πραγματικά «χρυσωρυχεία».

 Οι εξιχνιάσεις της αστυνομίας φέρνουν στο φως την εικόνα που επικρατεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ηλεία αποδείχτηκε η πρωταθλήτρια στην παραγωγή χασίς σε σχέση με την Αττική και την Εύβοια, όπου εκτυλίχθηκε συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, από γη και αέρα, για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την αστυνομία, από τα 323 κιλά ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκαν συνολικά ,τα 320 εντοπίστηκαν στην Ηλεία και από τα 765 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης τα 343 ήταν επίσης στην Ηλεία και γι αυτά συνελήφθη ένας 46χρονος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «Συνελήφθησαν συνολικά (12) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι ημεδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα (8) μέλη, εκ των οποίων (4) ημεδαποί και (4) υπήκοοι Αλβανίας.Η συντονισμένη επιχείρηση με ελικόπτερα ΕΚΑΜ και ειδικά σκυλιά έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου.

Μία  μέρα μετά, στις 30 Σεπτεμβρίου η αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου «έβγαζε» άλλη μια δουλειά ,στον Κάλαμο αυτή τη φορά. Δύο αδέρφια αλβανικής υπηκοότητας,το είχαν ρίξει επίσης στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης. όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Συνελήφθη ένας 40χρονος και αναζητείται ο 42χρονος αδελφός του .ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ανισοβαρείς σακούλες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους επτά κιλών, ένα σεντόνι, που περιείχε πενήντα γραμμάρια κάνναβης και μια ακόμα συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Η αστυνομία διαπίστωσε επίσης ότι «τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν, προέρχονται από φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που είχαν καλλιεργήσει οι δράστες, οι οποίοι μετά τη συγκομιδή, αποθήκευαν τις αποξηραμένες ναρκωτικές ουσίες, σε ψυγεία εκτός λειτουργίας».

Οι εξιχνιάσεις εκτός από μια μεγαλύτερη εισχώρησή της στα κυκλώματα της διακίνησης και την αποδόμησή τους, ενδεχομένως να δείχνει παράλληλα αύξηση της καλλιέργειας κάνναβης. Εξάλλου η τιμή είναι πολύ ελκυστική, παρά το γεγονός ότι η κάνναβη είναι από τα φθηνότερα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή του κιλού της κάνναβης, σε «χονδρική» ξεκινά από τα 1250 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τις 2.000 αν όχι παραπάνω. Υπολογίστε για παράδειγμα στην περίπτωση της Ηλείας, όπου βρέθηκαν 320 κιλά κάνναβης ότι από την πώλησή της θα προέκυπταν τουλάχιστον 403.750 ευρώ , υπολογισμένο το κιλό με 1250 ευρώ.

Από την άλλη μεριά θα πρέπει να θυμίσουμε ότι πριν δυο χρόνια η αστυνομία κατάφερε να «μπει» στο χασισοχωριό Λαζαράτι, που βρίσκεται στην Αλβανία κι εκτιμάται  ότι μετά από αυτή την εξέλιξη οργανωτές της καλλιέργειας εκατοντάδων τόνων χασίς στο αλβανικό χωριό, που «κατελήφθη» από την τοπική αστυνομία δημιουργούν πλέον «βάσεις» στην Ελλάδα, για να αναπληρώσουν το κενό στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών και κυρίως πέριξ της Αττικής, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Βήματος.Ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το χασίς που παράγεται στην Ελλάδα θεωρείται καλύτερο και πωλείται ακριβότερα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria