Στην αντεπίθεση κυβέρνηση - Πολύδωρας ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις - OlaDeka

Στην αντεπίθεση κυβέρνηση – Πολύδωρας ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις

“Αυτοί κάνουν τακτικισμούς για να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ηγετική ομάδα της ΝΔ με συκοφαντεί και με χτυπά. Ενδεχομένως δεν με θέλει γιατί δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου”

Πολιτική θύελλα εξακολουθεί να προκαλεί η υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Αρνητική η Νέα Δημοκρατία, η οποία υποστηρίζει ότι το πρώην επιφανές στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πληροί της προϋποθέσεις, ενώ αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος, εξερχόμενος χθες του Μεγάρου Μαξίμου, χαρακτήρισε την πρόταση τιμητική, αλλά κυρίως πρόταση «για μια θέση ευθύνης», ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, σε σημερινή του συνέντευξη κάνει λόγο για «οργανωμένα πολυβολεία, κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων», που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον πλήξουν προσωπικά.
«Ένοιωσα σαν να έπεσε επάνω μου ένας σεισμός», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να δεχθεί την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΕΣΡ, προκαλώντας την άμεση απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κι ενώ Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απηύθηνε σήμερα νέο κάλεσμα προς τη Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στην υποψηφιότητα, συμβάλλοντας έτσι στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε πως αν η κυβερνητική πρόταση δεν καταφέρει να οδηγήσει στην επίτευξη λύσης πρέπει να βρεθεί άλλη. Να το ξανασκεφτεί κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας τον Βύρωνα Πολύδωρα «ψυχή» της παράταξης από την ίδρυσή της. Την ίδια στιγμή, από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή διαψεύδεται οποιαδήποτε γνώση ή εμπλοκή τού πρώην πρωθυπουργού σχετικά με την υποψηφιότητα, επισημαίνοντας πως Βύρων Πολύδωρας και Κ. Καραμανλής δεν έχουν έρθει σε οποιαδήποτε επικοινωνία εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ως τη «χειρότερη επιλογή που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση» χαρακτήρισε εξάλλου την υποψηφιότητα Πολύδωρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης: «Η κυβέρνηση επέλεξε τον Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ, γιατί είχε πει καλό λόγο για το νόμο Παππά. Είναι η χειρότερη επιλογή που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση. Αν επέλεγαν τον Σταύρο Δήμα ή τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, θα έφερναν σε δύσκολη θέση την ΝΔ», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στο κανάλι «Ε», ενώ στη συνέχεια, με ανακοίνωσή του, το κόμμα ζήτησε ολιγοήμερη αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή, προκειμένου να ανευρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ Η κυβερνητική πρόταση, ωστόσο, για την τοποθέτηση του κ. Πολύδωρα στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ προκαλεί αναταράξεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ. «Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε. Γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα πέσετε από τα σύννεφα λίαν συντόμως», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής του κόμματος και μέλος της «Κίνησης των 53»εμφανώς ενοχλημένος από την επιλογή Πολύδωρα, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε η ανάρτηση της επίσης βουλευτού της κυβερνώσας παράταξης, Αννέτας Καββαδία:

Αιχμηρή όμως ήταν και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου σε σχόλιο της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:  «Πολύδωρας, τόσο γελοίος και τόσο δεξιός, ο ορισμός του υποψηφίου που δεν θέλουμε! Η επιλογή με φοβίζει πραγματικά, γιατί δείχνει ότι δεν υπάρχει συναίσθηση. Ενώ υποτίθεται ότι είναι άνοιγμα στην δεξιά, είναι το πιο εύκολο πρόσωπο να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία και να απελπιστεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνεται καταρρακωμένος. Με ποιές διαδικασίες παίρνονται τέτοιες αποφάσεις;».

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

“Στενοχωρήθηκα με τη στάση της ΝΔ, αυτή η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εκφράζει όλο το κόμμα, οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος και ο πολύς κόσμος που ψηφίζει ΝΔ είναι μαζί μου”, υπογράμμισε ο Βύρων Πολύδωρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Αυτοί κάνουν τακτικισμούς για να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ηγετική ομάδα της ΝΔ με συκοφαντεί και με χτυπά. Ενδεχομένως δεν με θέλει γιατί δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Η πρόταση που μου έκανε ο πρωθυπουργός με τιμά. Όταν με κάλεσε στο τηλέφωνο ο Αλ. Τσίπρας μου ανακοίνωσε την επιλογή του και μου είπε ότι έχω πολιτικούς φίλους αλλά και εχθρούς. Εγώ δεν κόπτομαι για την υποψηφιότητα. Με ενέπνευσε το έργο του ειρηνοποιού. Δέχθηκα την πρόσκληση με την ελπίδα ότι μπορώ να φέρω αποτέλεσμα, να εξομαλύνω την κατάσταση με την δικαιοσύνη. Είμαι μαχητής και δεν φοβάμαι τα ρίσκα”, επισήμανε ο πρώην υπουργός.

«Τα μίντια, υποκινούμενα από τα γνωστά κέντρα, θέλουν να απαξιώσουν την υποψηφιότητά μου» συμπλήρωσε.

Ο κ. Πολύδωρας ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για τη δημόσια στήριξη στην υποψηφιότητά του ενώ αποκάλεσε «σατράπη» τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον διέγραψε από το κόμμα.

“Δεν κάνω εκβιασμούς. Είμαι πάντα έτοιμος να διευκολύνω εκείνον που με πρότεινε για το ΕΣΡ. Ωστόσο είμαι σαμουράι. Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη” είπε στην ΕΡΤ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

VIDEO-ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΕΡΤ από realmedialive

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria