«Πόλεμος» Κουμουτσάκου και Γεωργιάδη στο Twitter - OlaDeka

«Πόλεμος» Κουμουτσάκου και Γεωργιάδη στο Twitter

Ο «ΓΑΛΑΖΙΟΣ» ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση του ιδεολογικού «βηματισμού» της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτό που ο ίδιος βαφτίζει «το τέλος των διαχωριστικών γραμμών» και την ρητορική συγκεκριμένων στελεχών του τα οποία στο δημόσιο λόγο τους ζητούν «να στρίψει το μαγαζί προς τα δεξιά».

Οι πρόσφατες αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη και της Άννας Ασημακοπούλου περί κομμουνιστών και Χίτλερ έφεραν στην επιφάνεια στην υπόγεια διαμάχη στο εσωτερικό της ΝΔ που μπορεί να απέχουν από την κεντρική γραμμή της ηγεσίας, ωστόσο φαίνεται ίσως εκφράζουν ένα σημαντικό κομμάτι στο κόμμα που θεωρεί ότι θα πρέπει να συγκρατηθούν συγκεκριμένες δυνάμεις προς τα δεξιά και να υπάρξει ένα ιδεολογικό ανάχωμα.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της ΝΔ – μετά και την δημόσια αποδοκιμασία των δηλώσεων Γεωργιάδη – επιμένει στο αφήγημα της υπέρβασης Αριστεράς – Δεξιάς ποντάροντας στην διεύρυνση της ΝΔ προς το κέντρο, προκειμένου να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι των απογοητευμένων ψηφοφόρων που μπορεί να ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην παρούσα συγκυρία θεωρούν εαυτούς “πολιτικά άστεγους” και αναζητούν μια … Συμφωνία Αλήθειας χωρίς κορώνες και ψεύτικες υποσχέσεις.

Την ίδια στιγμή, κομματικοί φίλοι του Αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιαδη υπενθύμιζαν με νόημα τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης της εταιρείας INTERVIEW που έγινε για τη Βεργίνα Τηλεόραση σε ένα δείγμα 550 ατόμων που δηλώνουν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στην A’ και Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην αξιολόγηση των στελεχών της ΝΔ έρχεται πρώτος με 82% θετικές γνώμες, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται ο Κωστής Χατζηδάκης που συγκεντρώνει το 78% των θετικών γνωμών των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα μόνο τυχαία δεν ήταν ακόμα και η επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να αποφύγει να πάρει ανοιχτα θέση με αφορμή τις δηλώσεις Γεωργιάδη – Ασημακοπούλου, οι οποίες προκάλεσαν αμηχανία, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα και την Γλυφάδα όπου βρέθηκε, μιλούσε για την ανάγκη διεύρυνσης και το τέλος των διαχωριστικών γραμμών…

Ακολούθησε η δημόσια αποδοκιμασία από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος στις αναφορές Γεωργιάδη, αλλά η «κόντρα» πήρε ακόμα και… διαδικτυακές διαστάσεις!

Αργά το βράδυ ο κ. Κουμουτσάκος ανάρτησε στο Twitter απόσπασμα από την ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας για την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά αναρτώντας το δικό του κείμενο:

  «Παρακαλώ πολύ τους όποιους διαδικτυακούς μου φίλους, δεν θέλω να διαβάζω σχόλια κατά του φίλου μου @GKoumoutsakos αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».  

Το “καρφί” από το Γιώργο Κουμουτσάκο ήρθε στη συνέχεια ταν με νέα του ανάρτηση του υπενθύμιζε ότι εκφράζει απόψεις της ηγεσίας και ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Αγαπητέ @AdonisGeorgiadi Όχι μόνον φίλος αλλά και εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος κ. Αντιπρόεδρε».

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria