Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ! - OlaDeka

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!

Εσπευσμένη συνέντευξη τύπου μετά την πανελλήνια δημοσιότητα που πήρε το θέμα της Κλεισούρας – Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Ανέστης Αγγελής

Πιεσμένος από τη απρόσμενη για αυτόν δημοσιότητα που έλαβε το θέμα με τα δίκαια αιτήματα της Κλεισούρας, ο δήμαρχος Καστοριάς αναγκάστηκε να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο.

Όλοι περιμέναμε να ακούσουμε κάτι καινούριο που να λύνει απορίες, να απαντά με νέα τοποθέτηση μετά και τις δηλώσεις Τόμου ότι μπορεί να αλλάξει η λίστα των προτάσεων για να γίνει πιο δίκαια αλλά ο κ. Αγγελής αντί αυτών δημιούργησε περισσότερα προβλήματα στη διαδικασία αλλά και στην εικόνα του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!

Νέα γκάφα; Άγνοια; Αυθαίρετη αφαίρεση από το ποσό που αφορά στη Δυτική Μακεδονία; Τι ακριβώς ισχύει στην περίπτωση του κυρίου Αγγελή ο οποίος κατέβασε το ποσό που πρόκειται να λάβει συνολικά η Δυτική Μακεδονία από τον TAP από 7.000.000 ευρώ σε 5.000.000!!!

Τι συμβαίνει με τον δήμαρχο Καστοριάς; Επιτρέπεται ο κορυφαίος τη τάξει τοπικός αυτοδιοικητικός εκπρόσωπος να μην γνωρίζει το ποσό ενός πολυσυζητημένου προγράμματος για το οποίο μάλιστα θέλοντας να πάρει πολιτική ρελάνς έδωσε ειδική συνέντευξη τύπου;

Όπου και να αναζητήσει κάποιος το θέμα, θα μάθει με ευκολία ότι το ποσό που σχετίζεται με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι 7.000.000 ευρώ. Ή ο δήμαρχος ξέρει κάτι για την μείωση του κατά 2.000.000 ευρώ και το ανακοινώνει έμμεσα, ή δεν γνωρίζει κάτι που δεν επιτρέπεται να μην γνωρίζει ως διοικών του μεγαλύτερου δήμου του νομού και μάλιστα μετά από τις ατελείωτες ώρες διαβουλεύσεων και τα πολλά κιλά μελάνι που έχουν χυθεί για αυτό!

Μετά τι μπορεί να περιμένει ο μέσος δημότης από έναν δήμαρχο ο οποίος υποπίπτει σε τέτοιο χονδροειδές και θεμελιώδες λάθος;

Δείτε στο video της σημερινής συνέντευξης τύπου στο 1:59

ΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΑΓΓΕΛΗ!!!

Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, δείτε στο video της σημερινής συνέντευξης. Η Θεοδότα Τσιόπρα από την ΕΡΤ, ρωτά τον κ. Αγγελή στο 9:19 αν υπάρχει η πρόταση της Κλεισούρας για τηλεθέρμανση στις προτάσεις που έχουν προωθηθεί στον TAP. Ο δήμαρχος ξεκινά την απάντηση του λέγοντας ότι «η πρόταση υπάρχει…»

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ:

Ερώτηση Πέτρου Σμιξιώτη- Υπάρχουν ονομαστικά και με λεπτομέρειες οι προτάσεις στα εισερχόμενα του TAP; Δηλαδή τα τρία έργα της Κλεισούρας τα ξέρει ο TAP;

Απάντηση Ανέστη Αγγελή– Όχι δεν τα ξέρει!

Δείτε το video:

Τώρα τι να πιστέψουμε; Τον δήμαρχο της 30ης Σεπτεμβρίου 2016;

τον Δήμαρχο της 5ης Οκτβωρίου 2016;

ή τον δήμαρχο κάποιας άλλης στιγμής;

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗ…«ΒΑΣΗ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΥΒΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ!!!

Σαν ρεφρέν τραγουδιού επαναλάμβανε σήμερα ο δήμαρχος Καστοριάς τον όρο «βάση». Σε αυτό το σημείο λοιπόν καλά θα κάνει να αντιληφθεί ο κ. δήμαρχος ότι αφού θέλει να μιλάμε για «βάση» και κανόνες από τους οποίους διέπεται η διαδικασία του προγράμματος εταιρικής ευθύνης της κοινοπραξίας, να τηρεί ο ίδιος και ο δήμος τον οποίο διοικεί αυτή τη «βάση». «Βάση» λοιπόν κύριε δήμαρχε για το εν λόγω πρόγραμμα, είναι η αυστηρή αναφορά του TAP για συσχετισμό κονδυλίων και έργων, με τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός. Τι κάνετε εσείς; Κρύβετε μέχρι στιγμής από τον TAP τις προτάσεις των οριζομένων από την κοινοπραξία περιοχών ως δικαιούχες, αρπάζετε τα ποσά που θα έπρεπε να λάβουν αυτές και τα μεταφέρετε σε προτάσεις για δημοτικές ενότητες οι οποίες όχι μόνο αγωγός δεν περνάει αλλά ούτε συρίγγiο του TAP! Παραδείγματα; Κράτηση στα αρχεία του δήμου των προτάσεων της Κλεισούρας και απλοχεριά με 1.600.000 για πολιτιστικό κέντρο στην Καστοριά, 100άδες χιλιάδες για το ιδιωτικό αρχοντικό Παπατέρπου κ.α.

Επίσης: Ο TAP αν γνωρίζουμε καλά, έχει θέσει ως «βάση» ότι δεν χρηματοδοτεί με την εταιρική ευθύνη «προεκλογικές υποσχέσεις» Αληθεύει κύριε δήμαρχε; Μήπως έχουν αναφερθεί από εσάς προεκλογικά σχετικές υποσχέσεις; Μήπως έχετε «τάξει» πολιτιστικό κέντρο στην πρωτεύουσα και σας κυνηγά σαν Ερινύα; Και αντιμετωπίζετε τις Ερινύες των προεκλογικών υποσχέσεων στην Δ.Ε. Καστοριάς με γέννηση νέων στην Κλεισούρα; Ξέρετε καμιά φορά δεν μετρά μόνο ο αριθμός των κατοίκων που επηρεάζει μια άδικη πράξη. Εϊναι ισοπεδωτικός παράγοντας και η ποιότητα της πράξης. Σας χαρακτηρίζει, σας στιγματίζει, σας εκθέτει γενικώς ως πολιτικό άνδρα και χαρακτήρα. Γνωρίζετε ότι πολλοί σας κατηγορούν για ψηφοθηρική εκμετάλευση του προγράμματος εταιρικής ευθύνης;

Θέλετε να σας μεταφέρουμε από το διαδίκτυο μια…«βασική» ερμηνεία του όρου Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη; Διαβάστε:

Ο όρος Εταιρική κοινωνική ευθύνη αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενες από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους. Οφείλουν επομένως να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Να σέβονται δηλαδή τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας (τον σεβασμό προς τον άνθρωπο – την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής).

Θέλετε να το εξειδικεύσουμε πιο πολύ με ένα δελτίο τύπου του TAP για να ενημερωθούμε σχετικά με το πως αντιλαμβάνεται η ίδια η κοινοπραξία το θέμα;

Σύμφωνα με τη στρατηγική του TAP, οι τέσσερις άξονες επιλογής αφορούν σε έργα που:

– Ενισχύουν τα μέσα βιοπορισμού στις τοπικές κοινωνίες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού

– Υποστηρίζουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

– Καθιστούν εφικτή τη βελτίωση δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω της υποστήριξης στην εκπαίδευση και επιμόρφωση

– Βελτιώνουν την περιβαλλοντική διαχείριση μέσω –μεταξύ άλλων– της υποστήριξης της βιοποικιλότητας

Δώστε λίγο περισσότερο…«βάση» στα μαύρα γράμματα. Τοπικές Κοινωνίες, επηρεαζόμενο κοινωνικό σύνολο, παροχή ίσων ευκαιριών, βελτίωση βιοτικού επιπέδου και ποιότητας ζωής… Και δείτε τώρα στα μάτια τους κατοίκους της Κλεισούρας και των άλλων παραγκωνισμένων περιοχών. Μήπως σας φαίνεται σαν να γράφτηκε ad hoc (ξέρετε τι σημαίνει, ήσασταν και βουλευτής) για τις περιοχές σαν την Κλεισούρα; Και έρχεστε σήμερα να μας μιλήσετε για «βάση»; Μα εσείς την καταστρατηγείτε! Εσείς λειτουργείτε σαν δάσκαλος που δίδασκε και λόγο δεν εκράτει!

Και κουνάτε σήμερα με περισσό θράσσος το δάχτυλο στην κοινωνία των αδικημένων αυτών περιοχών, αδικώντας τες με στόμφο και κατ’ επανάληψιν όντας αμετανόητος!

Και μιλάτε για επιθυμίες και ρεαλισμό! Υπονοώντας ότι τα λεφτά δεν φτάνουν! Αφαιρέστε τις προτάσεις που είναι εκτός «βάσης» μεταφέρετε το βάρος στις περιοχές εντός «βάσης» και εκταμιεύστε σε αυτές ότι είναι εφικτό. Συμπληρώστε ταυτόχρονα όμως με άλλους τρόπους το…κομπόδεμα (ΕΣΠΑ, leader κα) και ολοκληρώστε τα πρωτοποριακά έργα που σας προτείνουν οι δημοτικές ενότητες οι οποίες εμπίπτουν στην ορολογία του TAP και τη δική σας περί «βάσης» θεωρία!

Αυτά για να γραφτεί στην ιστορία κύριε Αγγελή ότι περάσατε σαν δήμαρχος τη «βάση»…

 

Πέτρος Σμιξιώτης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria