ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ: Συναγερμός στην κοινωνία! Όλοι οι κάτοικοι μια γροθιά! Υπέγραψαν όλοι κοινή απόφαση που θα κατατεθεί στο δήμο. - OlaDeka

ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ: Συναγερμός στην κοινωνία! Όλοι οι κάτοικοι μια γροθιά! Υπέγραψαν όλοι κοινή απόφαση που θα κατατεθεί στο δήμο.

Αύριο τα υπογεγραμμένα πρακτικά στον Δήμο Καστοριάς

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε μια πρώτη συνάντηση κατοίκων και φορέων για τον συντονισμό των κινήσεων από αύριο αλλά και απόφαση για τα έργα που ζητούν ως ανταποδοτικά για τα 5,3 χιλιόμετρα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που θα περάσει από την περιοχή.

Πριν λίγο οι πρώτοι κάτοικοι και παρόντες στην συνάντηση υπέγραψαν πρακτικά της συνέλευσης, και απόφασης για τα έργα που ζητούν.

Αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας, ο TAP θα σταματήσει εδώ! Βροντερή και ομόψυχη τοποθέτηση από όλους του Κλεισουριώτες που για πρώτη φορά ενώθηκαν σε ένα σώμα, μία γροθιά για τον κοινό σκοπό και αγώνα.

Αμφισβητήθηκαν ευθέως οι αποφάσεις  για διάθεση των κονδυλίων της εταιρικής ευθύνης του TAP (ο  οποίος έχει δηλώσει ρητά πως αυτά τα ποσά τα διαθέτει για τις περιοχές οι οποίες διαθέτουν έδαφος για διέλευση του αγωγού) σε έργα που δεν αφορούν τις περιοχές διέλευσης.

Προτάσεις όπως το μεταπτυχιακό της Κοζάνης (όπως χαρακτηρίστηκε) αλλά κυρίως για το πολιτιστικό κέντρο της δημοτικής ενότητας Καστοριάς, το ιδιωτικό αρχοντικό Παπατέρπου και άλλα αμφισβητήθηκαν ευθέως ως προτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τους όρους και το σκεπτικό της εταιρικής ευθύνης και άρα δεν έχουν καμία θέση στη λίστα που πρέπει να παραλάβει ο TAP. Η τοπική κοινωνία δήλωσε αιφνιδιασμένη, αδικημένη και ανενημέρωτη σχετικά με το θέμα. “Τα μαγειρέψαν μόνοι τους, δεν μας ενημερώσαν και κάνους τις πονηριές τους θέλοντας για άλλη μια φορά να φάνε από τα σωθικά της Κλεισούρας! Λεφτά παίρνουνε από τις κεραίες της Κλεισούρας, από τα ξύλα των δασών της, μας αφαίρεσαν εκσκαφείς, απορριματοφόρα, φορτηγά και άλλο εξοπλισμό και τώρα μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ! Εδώ και τώρα δικαίωση! Ίσως να έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση της Κλεισούρας ως αυτόνομου ιστορικού δήμου ή Κοινότητας!” έλεγαν πολλοί στο περιθώριο της συνάντησης αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής…

Αύριο αναμένεται η αποστολή και κατάθεση των πρακτικών της λαϊκής συνέλευσης στον δήμο Καστοριάς με επισυναπτόμενες τις υπογραφές των συμμετασχόντων στη συγκέντρωση.

Τοποθέτηση έκανε ο π. Βουλευτής της Ν.Δ στην ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ για τα αιτήματα των κατοίκων και ολόκληρης της περιοχής.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ  » θέλουμε ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, μπορούμε να το πετύχουμε με πίεση από δω και πέρα »

tap-kleisoura2

tap-kleisoura3

tap-kleisoura5

tap-kleisoura6

tap-kleisoura7

tap-kleisoura8

tap-kleisoura9

tap-kleisoura10

tap-kleisoura11

tap-kleisoura12

tap-kleisoura21

tap-kleisoyra

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria