ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ: Να αποδοθούν ευθύνες στους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ: Να αποδοθούν ευθύνες στους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης

ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο οι αυτοδιοικητικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, είναι το θέμα της ρύπανσης της Καστοριάς από τόνους χαρτιού που επιτίθενται βάναυσα στην αξιοπρέπεια και αισθητική της πόλης. Γίνεται ακόμη πιο εξοργιστικό αυτό όταν σκεφτούμε ότι ζούμε σε μία ψηφιακή εποχή όπου το μέλλον δεν χωράει στο χαρτί αλλά εμείς θέλουμε να το διαψεύσουμε αυτό με τρόπο που μαρτυρά μια κοινωνία που αποδέχεται έναν ιδιότυπο «απολίτιστο πολιτισμό»!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ  oladeka.com ΕΥΑΓΕΛΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ:

«Στην “τουριστική” πόλη της Καστοριάς, πολιτιστικοί σύλλογοι, ιδιοκτήτες ακινήτων και καταστήματα εστιάσεως κι αναψυχής, αφού θεωρούν ότι η πόλη τους ανήκει και χωρίς να τους ελέγχει κανείς, ρυπαίνουν την πόλη με αφίσες και ενοικιαστήρια σε κεντρικά σημεία αστικού εξοπλισμού όπως, κολώνες, κάδοι απορριμμάτων, φωτιστικά, πίνακες ηλεκτροφωτισμού (πίλαρ), τηλεφωνικοί θάλαμοι, στάσεις αστικών, βιτρίνες άδειων καταστημάτων κλπ.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος σχετίζεται με την πολιτισμική κουλτούρα και αγωγή κάθε πολίτη-κατοίκου της πόλης αυτής. Όμως, η τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια, Δήμος) έχουν αυξημένη ευθύνη στην τήρηση των νόμων και των κανόνων περί παράνομης αφισοκόλλησης.

Κυρίες και κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να διασφαλίσετε την προστασία και την αισθητική του δημόσιου χώρου και της πόλης γενικότερα. Πρέπει να οριοθετήσετε σημεία για τοποθέτηση πανό, αφίσες, διαφημιστικές πινακίδες κλπ. Πρέπει να εφαρμόσετε τη νομοθεσία. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους υπαλλήλους κι επιτέλους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στο ζήτημα αυτό δεν χωράνε επικοινωνιακοί εντυπωσιασμοί, αφού οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αρμόδιοι για την τήρηση των νόμων.

Απαιτούμε μια πόλη καθαρή και καλλωπισμένη, τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες. Η αισθητική εμφάνιση των δημόσιων χώρων είναι υποχρέωση όλων μας.

Είναι καιρός οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι ιδιοκτήτες ακίνητων και τα καταστήματα εστιάσεως κι αναψυχής να δείξουν εμπράκτως το σεβασμό τους στην Καστοριά, μη επιβαρύνοντας την πόλη με παράνομη αφισοκόλληση-ρύπανση.

Διανύουμε εποχή ψηφιακής επικοινωνίας.

Μπορείτε πλέον να επιλέξετε προσφορότερους και περισσότερο οικολογικούς τρόπους δημοσιοποίησης των εκδηλώσεων και των ενοικιαστηρίων σας.

Ευάγγελος Ευαγγέλου»

DSCN2139

DSCN2141

DSCN2143

DSCN2146

DSCN2149

DSCN2150

DSCN2152

DSCN2154

DSCN2155

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria