Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς: Να απομακρυνθούν τα οικόσιτα πτηνά από την λίμνη - OlaDeka

Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς: Να απομακρυνθούν τα οικόσιτα πτηνά από την λίμνη

Για την κατάσταση με τις ακαθαρσίες που επικρατεί στην περιοχή του πάρκινγκ ρωτήθηκε από το oladeka.com η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος και μας απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Εστιάζοντας το πρόβλημα στην ρυπογόνα κατάσταση που δημιουργείται σε αρκετά σημεία της παραλίας από οικόσιτα πτηνά (χήνες), η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει εκφράσει την αντίθετη άποψη κατ΄επανάληψη σε τοπικά ΜΜΕ για τους “εμπλουτισμούς” των οικόσιτων πτηνών σε ένα άγριο οικοσύστημα χρησιμοποιώντας την δικαιολογία της τουριστικής attraction… Η λίμνη Καστοριάς παρόλο που είναι ένας αστικός υδροβιότοπος ανήκει στο δίκτυο natura και αυτό μας καθιστά περισσότερο υπευθύνους για την διατήρηση των χαρακτηριστικών της.

Ο “εμπλουτισμός” με οποιοδήποτε οικόσιτο ή Pet δημιουργεί αρνητικές συνθήκες προς την άγρια ζωή και αναταράζει τη δομή του οικοσυστήματος.

Σύμφωνα με την ερώτηση σας για το συγκεκριμένο οικόσιτο είδος και από τις παρατηρήσεις μας στους χώρους που έχει δημιουργήσει ενδιαιτήματα, συμπεριφέρεται σαν ανταγωνιστικό και χωροκατακτητικό απέναντι στα άγρια αυτόχθονα είδη που συνυπάρχουν. Τα άγρια πουλιά θεωρούνται ως οι πλέον αξιόπιστοι βιολογικοί δείκτες (bio-indicators) και υποδηλώνουν την καλή υγεία ενός  φυσικού περιβάλλοντος. Οι μειώσεις στους πληθυσμούς των άγριων ειδών αντικατοπτρίζουν την καταστροφή, υποβάθμιση ή/και την αλλαγή της κατάστασης του βιοτόπου τους.

Για άλλη μια φορά αναφερόμαστε σαν ΕΠΠ στην διαχείριση ίσως και στην απομάκρυνση σε άλλους χώρους του οικόσιτου πληθυσμού πουλιών στην παραλίμνια περιοχή της λίμνης Καστοριάς.

σ.σ. Θα θέλαμε κύριοι της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος να μας πείτε και κάτι άλλο: Με τον TAP τι έχετε κάνει;

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria