Αποσύρεται η τροπολογία Παππά για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια - OlaDeka

Αποσύρεται η τροπολογία Παππά για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια

Η τροπολογία για άμεση διακοπή της λειτουργίας των καναλιών χωρίς άδεια αποσύρεται προσωρινά κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου της Βουλής Νικου Βούτση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

«Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής», δήλωσε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι «αυτό και θα κάνουμε».

Έτσι, η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο θα λάβει χώρα μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ήρθε η ώρα νομίζω», είπε ο κ. Παππάς, «όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων».

Ο πρόεδρος της Βουλής έχει προγραμματίσει διάσκεψη προέδρων την προσεχή Τετάρτη για τη συγκρότηση νέου ΕΣΡ. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει και θέτει ως προαπαιτούμενο την κατάργηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες προτού συναινέσει στην όποια πρόταση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria