ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ: ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - OlaDeka

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ: ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τι θα γίνει με το ιστορικό κτίριο

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε ένα ζήτημα με καθυστέρηση της μεταβίβασης του οικοπέδου από τον δήμο. Το συγκεκριμένο τμήμα του οικοπέδου που αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου οικοπέδου δεν είχε αριθμό ΚΑΕΚ. Αυτό λύθηκε αμέσως μέσα σε 2 μέρες, από κει και πέρα όμως υπήρχε μια γραφειοκρατία από την πλευρά των υπηρεσιών του δήμου που έπρεπε να επιλυθεί. Πριν από λίγες μέρες έγιναν τα συμβόλαια. Η φάση στην οποία βρισκόμαστε τώρα είναι αυτά τα συμβόλαια να πάνε στο υπουργείο προστασίας του πολίτη ώστε οι τεχνικές υπηρεσίες να κινήσουν γρήγορα τις διαδικασίες. Εκείνο που θα ήθελα να πω από την πλευρά μου είναι ότι με το που θα πάνε τα συμβόλαια στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, θα κινηθεί όλη αυτή η διαδικασία από την κτηματική υπηρεσία, από τις κτιριακές υποδομές και από το υπουργείο προστασίας του πολίτη ώστε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε βάλει, μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει οριστικοποιηθεί και να έχει τελειώσει αυτή η διαδικασία για την ανέγερση του αστυνομικού κτιρίου.

– Θα ξεκινήσει το έργο μέσα στο  2016;

Πιστεύω ότι θα είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που βάλαμε παρά την τρίμηνη καθυστέρηση που υπήρξε για γραφειοκρατικούς λόγους από την πλευρά του δήμου. Έχουνε γίνει οι συζητήσεις και με τις κτιριακές υποδομές και με το αντίστοιχο υπουργείο και νομίζω πως η διαδικασία αυτή θα κυλήσει πιο γρήγορα παρά την ύπαρξη μερικών γραφειοκρατικών ζητημάτων.

-Όσον αφορά στα κονδύλια; 

Όπως έχει ξανασυζητηθεί, τα χρήματα αυτά υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, εδώ και μια δεκαετία, στην τράπεζα. Πρόκειται για ένα “αραγμένο” δάνειο, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα. Παρόλα αυτά το ελληνικό δημόσιο πληρώνει τόκους για αυτό το δάνειο. Νομίζω είναι κάτι που πραγματικά δεν τιμά την προηγούμενη κατάσταση όπως έγινε ο χειρισμός τα προηγούμενα χρόνια. Εκτιμώ ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία προσβάλουνε το ελληνικό κράτος, και για αυτό σας λέω ότι θα υπάρξει γρήγορη κίνηση των διαδικασιών, ώστε με αυτή την ιστορία που ταλανίζει την περιοχή μας εδώ και δέκα χρόνια, να δωθεί ένα οριστικό τέλος και μια ουσιαστική αρχή ώστε να αποκτήσει η αστυνομία στην Καστοριά το κτίριο αυτό το οποίο έχει αποφασιστεί από το 2004.

Είδατε ότι εγώ εκείνο στο οποίο έχω υποσχεθεί πως θα συμβάλλω, προχωράει. Και παρόλο που έχει καθυστερήσει η διαδικασία για τα συμβόλαια για το καινούριο οικόπεδο, από την στιγμή που έχει τελειώσει, θα είμαστε συνεπείς σε αυτό που είπαμε όσον αφορά την ανέγερση του κτιρίου.

-Έχει αναφερθεί η παράλληλη αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου. Έχετε κάτι νεώτερο;

Δεν θα ήθελα να πω κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν έχει συζητηθεί επίσημα, σκέψεις πράγματι υπάρχουν. Εκείνο που έχουν ως πρόθεση είναι αυτό το κτίριο να μην μείνει εγκαταλελειμμένο και με τον καιρό να καταρρεύσει από μόνο του. Από την στιγμή που υπάρχει η απόφαση του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου για την διατήρηση του μνημείου, θα ανοίξουμε πρώτα το ζήτημα με το αστυνομικό κτίριο και στη πορεία θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό το κτίριο που θα μπορούσε να γίνει ένα κέντρο για να εξυπηρετεί πολιτιστικές δράσεις της περιοχής.

-Παρόλα αυτά έχει ξεκινήσει η έρευνα για τη διεξαγωγή κάποιας μελέτης αρχικά; 

Θα γίνει μια ανοιχτή συζήτηση με τους τοπικούς φορείς, και θα μπορεί να συμμετέχει και όποιος άλλος ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου και το πως θα μπορέσει να προσφέρει στην πόλη μας. Αυτή τη στιγμή ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει επίσημα αυτή η συζήτηση, καθώς προτεραιότητα έχει το αστυνομικό κτίριο. Ωστόσο σίγουρα δεν θα μείνει αναξιοποίητο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria