Προκαταρκτικές εξετάσεις προς διαπίστωση των συνθηκών των επεισοδίων βίας μεταξύ πολιτών και εργαζομένων στη Π.Ε. Καστοριάς - OlaDeka

Προκαταρκτικές εξετάσεις προς διαπίστωση των συνθηκών των επεισοδίων βίας μεταξύ πολιτών και εργαζομένων στη Π.Ε. Καστοριάς

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της Τετάρτης 31ης Αυγούστου 2016, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα που αφορούσε τα πρόσφατα περιστατικά άσκησης βίας μεταξύ πολιτών και εργαζομένων στην Π.Ε. Καστοριάς.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα,

Να διενεργηθούν προκαταρκτικές εξετάσεις από τους αντίστοιχους κατά περίπτωση Γενικούς Διευθυντές προς διαπίστωση των συνθηκών των επεισοδίων βίας μεταξύ πολιτών και εργαζομένων στη Π.Ε. Καστοριάς, ανεξάρτητα από την εισαγγελική παρέμβαση, και καταδίκασε τη βία, από όπου κι αν προέρχεται.

Δείτε και το δελτίο τύπου του

Συλλόγου Υπαλλήλων

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα τη βιαιοπραγία σε βάρος συναδέλφων μας των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών και Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς από πολίτες. Οι συνάδελφοι, ασκώντας τα καθήκοντα τους και προσπαθώντας να εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους πολίτες την εξέλιξη των υποθέσεών τους, δέχθηκαν επίθεση από τους ενδιαφερόμενους πολίτες την Τρίτη 30 Αυγούστου, οι οποίοι θεώρησαν σκόπιμο “να συναιτήσουν” τους υπάλληλους της Π.Ε. Καστοριάς, βιαιοπραγώντας σε βάρος τους.

Τέτοιου είδους περιστατικά δεν υποβαθμίζουν μόνο το –ήδη υποβαθμισμένο- έργο μας, ως λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης, αλλά κυρίως προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπειά μας. Ακόμη και στην περίπτωση λάθους ή αστοχίας στο χειρισμό κάποιας υπηρεσιακής μας υπόθεσης, υπάρχουν πολλοί, ενδεδειγμένοι τρόποι αντίδρασης των πολιτών (π.χ. εισαγγελέας, επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, συνήγορος του πολίτη, κ.λπ.), προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές τους με την εκάστοτε υπηρεσία.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δύο συναδέλφους μας των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών και Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς και ζητούμε να διερευνηθούν σε βάθος οι δύο υποθέσεις και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι κείμενα (π.χ. παλιότερο έγγραφο Περιφερειάρχη, με το οποίο έβαλε εναντίον όλων των υπαλλήλων της Π.Ε. Καστοριάς) και συμπεριφορές που μειώνουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των δημόσιων λειτουργών εν γένει, δημιουργούν κλίμα και δίνουν εμμέσως το ερέθισμα σε “δυσαρεστημένους από τη δημόσια διοίκηση πολίτες” να “ψάχνουν το δίκαιό τους”, βιαιοπραγώντας εναντίον δημοσίων υπαλλήλων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος

Καραθανάσης Α. Δημήτρης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria