Μάκης Λιόλιος μετά την συνάντηση στην Κορησό: Θα κάνουμε παρέα στα μηχανήματα του TAP με τα τρακτέρ μας! Στον αγώνα και με ασφαλιστικά μέτρα! - OlaDeka

Μάκης Λιόλιος μετά την συνάντηση στην Κορησό: Θα κάνουμε παρέα στα μηχανήματα του TAP με τα τρακτέρ μας! Στον αγώνα και με ασφαλιστικά μέτρα!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ – Ο ΑΓΓΕΛΗΣ; Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ; Ο TAP; ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ;

Συνάντηση στην Κορησό πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με αντικείμενο συζήτησης την αδικία έναντι των περιοχών του πρώην δήμου Αγίων Αναργύρων (αλλά και Κλεισούρας) από την νέα λίστα των έργων της εταιρικής ευθύνης του TAP που «πετάει» έξω τις εν λόγω περιοχές.

Το oladeka.com μίλησε με τον γραμματέα του ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) κ. Μάκη Λιόλιο ο οποίος μας είπε τα εξής:

«Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι Ματούλα Αντωνίου, Βασίλης Βελλίδης και Γιώργος Πετκανάς, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Κορησού Τάκης Γουγούσης και Λιθιάς Γιάννης Ιωάννου όλο το συμβούλιο του ΤΟΕΒ Κορησού, ο αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Βασιλειάδας Γιώργος Πουρσανίδης και κάτοικοι των περιοχών που νοιώθουν εξαπατημένοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Στις 6/4/2016 το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς συνεδρίασε και πήρε απόφαση στην οποία αναφέρονται συγκεκριμένα προτεινόμενα έργα της λεγόμενης Εταιρικής Ευθύνης του ΤΑΠ για την περιοχή μας.

Μετά από έξι μήνες διαπιστώνουμε ότι δημοσιεύεται μία λίστα που εμφανίζεται ως τελική συμφωνία ανάμεσα σε περιφέρεια, υπουργείο και ΤΑΠ, η οποία δεν μας περιλαμβάνει. Ο Περιφερειάρχης σε συνέντευξη της προηγούμενης εβδομάδας ανέφερε ότι για την τελική λίστα χρησιμοποιήθηκαν οι προτάσεις των δημάρχων! Άρα ο δήμαρχος Καστοριάς άλλαξε τα πρακτικά του δημ Συμβουλίου και μας έθεσε εκτός; Αν είναι έτσι πρόκειται για απίστευτη μεθόδευση και θεσμική εκτροπή! Για να διαπιστώσουμε όμως τι ακριβώς έχει γίνει, θα ξεκινήσουμε έρευνα.

Αύριο (την Τετάρτη) θα επισκευτούμε τον δήμαρχο Καστοριάς. Αν μας πει ότι μας είπε και η κυρία Ματούλα Αντωνίου το θέμα περιπλέκεται. Η κα. Αντωνίου μας είπε ότι δεν διαψεύδει την ύπαρξη της νέας λίστας που μας απορρίπτει αδικώντας μας, αλλά δεν λέει τίποτε άλλο. Τι καταλαβαίνετε εσείς από αυτό; Επίσης αύριο θα στείλουμε επιστολή και στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στον TAP, με την οποία θα ζητάμε εξηγήσεις. Θέλουμε να μάθουμε ποιος μας πέταξε έξω και πως θα αποκαταστήσουν την αδικία!

Θέλω εδώ να σημειώσω με λύπη μου και ένα περιστατικό επίθεσης από την κα.Αντωνίου σε εμένα λέγοντας μου ότι όλα αυτά τα κάνω γιατί κρύβονται άλλα πίσω απ αυτό. Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει η κα. Αντωνίου και επιφυλάσσομαι για μελλοντική απάντηση αν αυτή η τακτική συνεχιστεί. Κατά τα άλλα μετά τις απαντήσεις δήμου, περιφέρειας και TAP θα εκτιμήσουμε την κατάσταση. Αν συνεχίσουν να μας κοροιδεύουν, η στάση μας θα σκληρύνει.

Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νομικό όπλο (ασφαλιστικά μέτρα κλπ) και θα φτάσουμε να κάνουμε…παρέα στα μηχανήματα του TAP με τα τρακτέρ μας!»

 

Από αύριο λοιπόν οι πολίτες του πρώην καποδιστριακού δήμου Αγίων Αναργύρων ξεκινούν μία διαδικασία που περισσότερο ντέντεκτιβ θυμίζει, παρά οτιδήποτε άλλο.

Να σημειωθεί πως εμείς στο oladeka γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι κάποια προβλήματα έχουν σίγουρα ξεκινήσει από τον δήμο Καστοριάς χωρίς να ξέρουμε ακόμη τι έγινε μετά και σε ποιον βαθμό, αλλά έχουμε προσωπική εμπειρία από την στιγμή που είμασταν αυτόπτες μάρτυρες της κατάθεσης από τον εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου Κλεισούρας πρότασης για μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας τηλεθέρμανσης για την Κλεισούρα στα πρότυπα της Ανάβρας Μαγνησίας. Το θαύμα λοιπόν το έκανε ο δήμος. Άλλαξε την απόφαση και από πρόταση Κλεισούρας την μετέτρεψαν σε πρόταση Άργους και Καστοριάς! Η ιδέα της Κλεισούρας φαίνεται και στη νέα λίστα αλλά κλεμμένη από τις  δημοτικές ενότητες Καστοριάς και Άργους Ορεστικού! Τι έγινε κύριοι; Σας καταγγέλει ο εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου κ. Χρήστος Γάκης σας καταγγέλουμε και μεις! Εδώ χρειάζεται (πρόκειται για σοβαρό θέμα) αποκατάσταση της …αλχημείας μιας και η Κλεισούρα παραδίδει τη μεγαλύτερη χιλιομετρική δαδρομή στον αγωγό και δεν θα έχει ποτέ άλλη ελπίδα να ξεκινήσει ανάλογο έργο! Οι αστικές και περιαστικές περιοχές κάποια στιγμή θα τη βρουνε τη λύση τους, έχουν ελπίδες. Η ορεινή Κλεισούρα δεν έχει.

Μείνετε συντονισμένοι…

tap-gakis
Χρήστος Γάκης (εκπρόσωπος τοπικού συμβ. Κλεισούρας): Προτείναμε, καταγράφηκαν οι προτάσεις μας και με έκπληξη βλέπω ότι μετά εξαφανίστηκαν από τα πρακτικά του δήμου!!! Απίστευτα πράγματα! Να μας πούνε τι συμβαίνει!
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria