Λεωνίδας Παπαδημητρίoυ: Σαν αντιδήμαρχος σας λέω μην ακούτε την Π.Ε. και μην κολυμπάτε! - OlaDeka

Λεωνίδας Παπαδημητρίoυ: Σαν αντιδήμαρχος σας λέω μην ακούτε την Π.Ε. και μην κολυμπάτε!

ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Δείτε το σχόλιο του αντιδημάρχου Καστοριάς στο oladeka.com σχετικά με την καταλληλότητα του νερού της λίμνης:

“Εάν κανείς παρατηρήσει τη λίμνη αυτή την εποχή θα δει ότι το πλαγκτόν έχει παρουσιασθεί σε αρκετά υψηλή πυκνότητα η οποία και θα αυξάνεται όσο προχωράμε στο φθινόπωρο.

Αυτό και μόνον θα έπρεπε να προβληματίσει τους υπεύθυνους της λίμνης και οι παρατηρήσεις τους να ήταν πιο προσεκτικές. Δυστυχώς οι μετρήσεις που πραγματοποιούνται δεν είναι ικανές να ερευνήσουν τις ουσίες που εμπεριέχονται στο πλαγκτόν μερικές των οποίων είναι επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων.

Ακόμη και όταν οι οσμές από το πλαγκτόν γίνουν ανυπόφορες, όπως το 2014, οι μετρήσεις που πραγματοποιούνται θα δίνουν παρόμοια αποτελέσματα. Σαν αντιδήμαρχος, με ευθύνη για την εξυγίανση της λίμνης, θα ήθελα να προειδοποιήσω τους κατοίκους να αποφεύγουν την κολύμβηση στη λίμνη σε οποιοδήποτε μέρος της μια και τα νερά και το πλαγκτόν δεν είναι κάτι στατικό αλλά μετακινούμενα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Εχω ήδη δώσει πληροφορίες για το θέμα αυτό με τουλάχιστον δύο συνεντεύξεις τύπου και άλλες ανακοινώσεις, όπως και με έκθεση που απεστάλη στις αρχές ύστερα από μετρήσεις πάνω στο πλαγκτόν.”

 

Λεωνίδας Παπαδημητρίoυ

Αντιδήμαρχος Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria