Κρυσταλλοπηγή: Αγώνας δρόμου “Running for cooperation” στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας - OlaDeka

Κρυσταλλοπηγή: Αγώνας δρόμου “Running for cooperation” στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας

Tο Διασυνοριακό Πρόγραμμα IPA «Ελλάδα – Αλβανία 2007 – 2013» και το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020»,

καθώς και το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Interreg VBBalkanMediterranean 2014 – 2020” οργανώνουν έναν αγώνα δρόμου με τον τίτλο “Running for cooperation” (Τρέχοντας για τη Συνεργασία) την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου2016, στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC Day) 2016. Η απόσταση που θα καλυφθεί είναι περίπου 10 χλμ, με σημείο εκκίνησης την Κρυσταλλοπηγή στην Ελλάδα και με σημείο τερματισμού τη Βίγλιστα (Billisht) στην Αλβανία.

Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τα σύνορα σε μια συμβολική επίδειξη των ωφελειών της διασυνοριακής και διακρατικής συνεργασίας.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της διοργάνωσης και στοχεύοντας στην ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τους εκατό (100) αθλητές.

Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day/ ECDay) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου του Προγράμματος INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός αυτών. Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο πάνω από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά.

Το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία» έχει μια ισχυρή φήμη της διοργάνωσης επιτυχημένων αθλητικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας που έχουν χαρακτηριστεί βέλτιστες πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (π.χ. κολυμβητικός μαραθώνιος Κέρκυρα – Xhamil).

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση μας ζητήσετε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria