Εφορία: Ερχονται 3.000 νέοι «Ράμπο» για φορο-ελέγχους - OlaDeka

Εφορία: Ερχονται 3.000 νέοι «Ράμπο» για φορο-ελέγχους

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ

Τρεις χιλιάδες νέοι εφοριακοί θα συνδράμουν στο έργο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων την επόμενη τριετία ενισχύοντας τους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα. Την πρόσληψη των Ράμπο, που θα έχουν κύριο ρόλο τον έλεγχο των κρυφών εισοδημάτων αλλά και την καθημερινή φοροδιαφυγή που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, προανήγγειλε ο Γ. Πιτσιλής σε συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές εφοριακούς.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να ξεπερνούν τα 90 δισ. ευρώ, την παραοικονομία να έχει εκτιναχθεί στα ύψη και το «μαύρο» χρήμα να έχει αυξηθεί δραματικά μετά και την επιβολή των capital controls αλλά και των νέων φορο-επιαβρύνσεων, μόνη λύση για το κράτος είναι η ενίσχυση των φορολο-ελεγκτικών μηχανισμών.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ – ΔΟΥ, «την Τετάρτη 7.9.2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή με βασικό θέμα την προτεραιοποίηση των υποθέσεων ελέγχου και των εισαγγελικών παραγγελιών.
Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ ζητήσαμε :

– Τη διασφάλιση της διαδικασίας ώστε να δοθεί στους ελεγκτές ο απαιτούμενος χρόνος προκειμένου να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, χωρίς να γίνουν «Ιφιγένειες».
– Την πρόσληψη 3.000 νέων εφοριακών.
– Την εισήγηση νομοθετικής ρύθμισης για τον αριθμό των εισαγγελικών παραγγελιών και της προτεραιοποίησής τους.
– Την εξεύρεση λύσης για μετεγκατάσταση υπηρεσιών όπου υπάρχει άμεση ανάγκη λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων (π.χ. ΥΕΔΔΕ).
– Την παράταση της παραγραφής των προτεραιοποιημένων υποθέσεων που εμπίπτουν στους στόχους της κάθε υπηρεσίας.
– Την εξομοίωση των μισθών για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες.

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι:
– Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με όλους τους Προϊσταμένους της Αθήνας και τηλεδιάσκεψη με τους Προϊσταμένους της Περιφέρειας όπου θα δοθούν οδηγίες και διευκρινήσεις και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος .
– Με την «προτεραιοποίηση» περιορίστηκε η ευθύνη των ελεγκτών (που πριν υπήρχε για όλες τις υποθέσεις) μόνο στις προτεραιοποιημένες.
– Γίνονται συζητήσεις με την Πολιτική Ηγεσία και τους εισαγγελείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος του τεράστιου όγκου των εισαγγελικών παραγγελιών και αναζητείται λύση.
– Ο στόχος της Γ.Γ.Δ.Ε. που από 1.1.2017 θα είναι Ανεξάρτητη Αρχή είναι να γίνουν 3.000 προσλήψεις σε βάθος τριετίας
– Έχει πάρει πρωτοβουλίες για την μεταστέγαση υπηρεσιών όμως προς το παρόν (και μέχρι 31.12.2016) δεν είναι στην αρμοδιότητά του η λήψη απόφασης ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας .
– Είναι υπέρ της εξομοίωσης μισθών και της ίσης αμοιβής για ίση εργασία καθώς και υπέρ της επιβράβευσης επίτευξης στόχων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria