Δημοσκόπηση Bridging Europe για το «ΧΩΝΙ»: 4,2 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - OlaDeka

Δημοσκόπηση Bridging Europe για το «ΧΩΝΙ»: 4,2 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Bridging Europe δημοσιεύει το Χωνί που κυκλοφορεί αύριο, καταγράφοντας προβάδισμα 4,2 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 83% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι δυο δημοσιογραφοι του #perouka_gate «ειχαν σκοπό να στήσουν ενα ανύπαρκτο θέμα και να το χρεώσουν στην κυβερνηση», ενώ το 10%: εκτιμά ότι ήθελαν να κάνουν αποκαλυπτική δημοσιογραφία.
Σχολιάζοντας την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 44% αναφέρει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επιδόθηκε στην περισσότερη παροχολογία στη ΔΕΘ, εναντι 30% που θεωρεί τον κ. Τσίπρα.
«Συμφωνώ να δοθούν τα 246 εκατ. απο τις τηλεοπτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες» αναφέρει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 75% των ερωτηθέντων, ενώ το 71% εκφράζει τη διαφωνία του με «τις απόψεις της ΝΔ, που θέλουν να επιστρέψουν τα 246 εκατ ευρώ στους καναλάρχες.
Την ίδια ώρα, όπως καταγράφει η Bridging Europe, το 55%: διαφωνεί με το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές, με το 30% να συμφωνεί σε εκλογές.
Το 51% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναφέρει ότι «τυχον καθυστέρηση της 2ης αξιολόγησης θα ειναι ευθύνη των θεσμών», ενώ σε ποσοστό 28% οι πολίτες πιστεύουν ότι θα είναι ευθύνη της κυβέρνησης.
«Πιστεύω οτι τελικά θα συγκεκριμενοποιηθούν τα συμφωνηθέντα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, όπως συμφωνήθηκε στο Εurogroup» αναφέρει το 39%, έναντι 34% που απαντά «δεν το πιστεύω».
Το 65% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Σύνοδος του Νότου ενίσχυσε τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, ενώ μόλις το 21% ότι τη ζημίωσε.
Τέλος, το 34% αναφέρει ότι σήμερα είναι καλύτερη η διεθνής εικόνα της χώρας, απ’ό,τι ήταν 3 χρόνια πριν. Το 21% αναφέρει, ωστόσο, ότι η εικόνα της χώρας είναι χειρότερη.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΩΝΙ:

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Όχι, δεν είναι η ΝΔ πρώτη, όπως μας λένε ολημερίς τα κανάλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος και μάλιστα με 4,2 μονάδες διαφορά. Και με την αναγωγή, η διαφορά μεγαλώνει και άλλο!

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ της Bridging Europe για Το ΧΩΝΙ

Μετά από κανάλια και ∆ΕΘ, στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, µε 4,2 µονάδες διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ. Οι συγκυβερνήτες ΑΝΕΛ καταγράφονται στο 3,2%. Μόλις στο 1,1% το Ποτάµι

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ποιες ακριβώς είναι οι τάσεις πρόθεσης ψήφου, που καταγράφονται στην ελληνική κοινωνία;

1122

– Πρώτο κόµµα ο ΣΥΡΙΖΑ, µε 22,4%.
– Δεύτερο κόµµα η ΝΔ, µε 18,2%.
– Η διαφορά αυτή τη στιγµή είναι στις 4,2 µονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα αποτέλεσµα, µε 26% αναποφάσιστους. Που σηµαίνει ότι, µε τη σχετική αναγωγή, η µεταξύ τους διαφορά µεγαλώνει και άλλο.
– Τρίτο κόµµα το ΚΚΕ, µε 7,4%.
– Τέταρτο κόµµα η Χρυσή Αυγή, µε 7,1%.
– Πέµπτο κόµµα το ΠΑΣΟΚ, µε 4,9%.
– Εκτο κόµµα οι ΑΝΕΛ, µε 3,2%.

Αυτοί είναι πάνω από το όριο του 3%. Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης µετριούνται κάτω του ορίου. Το Ποτάµι πιάνει 1,1%. Αντίθετα, η Ενωση Κεντρώων είναι στο 2,2%, πάνω από τη Λαϊκή Ενότητα (2,1%) αλλά κάτω από την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που µετριέται στο 2,5%.

Διαβάστε όλοκληρη την έρευνα Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή! Δείτε, μεταξύ άλλων, τι πιστεύουν οι Έλληνες για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, τη Σύνοδο των χωρών του Νότου, το διαβόητο perouka-gate.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria