ΒΟΛΕΣ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ ΣΕ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ - OlaDeka

ΒΟΛΕΣ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ ΣΕ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

«Κάθε διαφορετική πρωτοβουλία θα έπρεπε να τεθεί πρώτα υπό συζήτηση με την Δημοτική Κοινότητα»

Στις 20/05/2015 η Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, ανέλαβε τις εργασίες καθαρισμού, διαμόρφωσης και αισθητικής ανάδειξης της πλαζ στη νότια παραλία Καστοριάς. Μάλιστα, σε συνεννόηση με την Κτηματική Υπηρεσία απομακρύνθηκε και η μεταλλική εξέδρα εντός της λίμνης η οποία είχε κριθεί επικίνδυνη. Οι εργασίες καθαρισμού επαναλήφθηκαν τον Απρίλιο του 2016. Το αποτέλεσμα εκτιμήθηκε από τους πολίτες όπως προκύπτει και από την αυξημένη επισκεψιμότητα το τελευταίο διάστημα. 

Ως τελική παρέμβαση είχαμε σκεφτεί την επίστρωση με αδρανή. Ωστόσο, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες και συμβουλευόμενοι την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας, εγκαταλείψαμε αυτή την σκέψη, λόγω της τελικής αντίθετης γνωμοδότησης από την εν λόγω Υπηρεσία.

Κάθε διαφορετική πρωτοβουλία θα έπρεπε να τεθεί πρώτα υπό συζήτηση με την Δημοτική Κοινότητα, από τη στιγμή που αυτή ανέλαβε αρχικά και εν συνεχεία, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να γίνουν κάποιες επιπλέον νόμιμες παρεμβάσεις. Έτσι, θα αποφεύγονταν όχι μόνο οι διαμάχες με άλλες Υπηρεσίες και Φορείς αλλά και η αλλοίωση του αισθητικού αποτελέσματος που επιτεύχθηκε αρχικά.

Η συνεργασία και η συνεννόηση μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προς όφελος των πολιτών και όχι οι προσπάθειες οικειοποίησης των προσπαθειών των άλλων.
Καστοριά, 26/09/2016
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς,
Ευανθία Σιστοβάρη
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria