Ανακοίνωση για την συνάντηση Κοινωνικών Λειτουργών στην Καστοριά - OlaDeka

Ανακοίνωση για την συνάντηση Κοινωνικών Λειτουργών στην Καστοριά

Το Δ.Σ., του Π.Τ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, πραγματοποίησε συνάντηση με συναδέλφους στην Καστοριά, το Σάββατο 17/09/2016.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας, επιστήμη την οποία εφαρμόζουν μόνο οι επαγγελματίες Κοινωνικοί Λειτουργοί και που επιδιώκει την κοινωνική αλλαγή, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική πρόνοια. Παρουσιάστηκε επίσης, το έργο του Π.Τ κατά τα δύο χρόνια λειτουργίας του και κατατέθηκαν προτάσεις από τους συναδέλφους για επικείμενες δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινότητας αλλά και σύμφωνα με τις ανάγκες και τα προβλήματα που έχουν αξιολογηθεί ως σημαντικά. Τέλος, κοινός στόχος όλων μας ήταν η επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στους χώρους εργασίας, η στελέχωση των δομών όπου κρίνεται απαραίτητη η ειδικότητα του Κοινωνικού Λειτουργού και η εκπροσώπηση του επαγγέλματος στους διάφορους φορείς.

Αξιοθαύμαστο ήταν το γεγονός, ότι ενώ οι Κοινωνικοί Λειτουργοί δουλεύουν σήμερα με μια πληθώρα και πολυπλοκότητα προβλημάτων, όπου οι κοινωνικές υπηρεσίες και δομές συνεχώς συρρικνώνονται, όπου η Πρόνοια και η Υγεία έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται πολύ σοβαρές περικοπές και συμπιέσεις, οι συνάδελφοι της Καστοριάς καταβάλουν καθημερινά υπέρτατες προσπάθειες και ασχολούνται αδιαλείπτως με ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών προβλημάτων (φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό, κοινωνική φροντίδα, ανεργία, ψυχική ασθένεια, μονογονεΐκές οικογένειες, παιδική προστασία, τοξικοεξάρτηση, ενδοοικογενειακή βία, αναπηρία, διακρίσεις).

Το Π.Τ. ΣΚΛΕ Δυτ. Μακεδονίας με αίσθημα ευθύνης, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους συναδέλφους, θα αναδεικνύει θέματα κοινού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, θα μελετά προβλήματα, θα γνωμοδοτεί, θα παρεμβαίνει για την αντιμετώπιση τους και θα βρίσκεται διαρκώς σε μία ανοιχτή σχέση και διάλογο με την κοινότητα και τους  φορείς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria