Άργος Ορεστικό: Πλήθος κόσμου στην ημερίδα για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά - OlaDeka

Άργος Ορεστικό: Πλήθος κόσμου στην ημερίδα για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Προτάσεις για διέξοδο στους αγρότες και τους ανέργους του Ν. Καστοριάς κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας του Συνεταιρισμού  Αρωματικών – Φαρμακευτικών & Οπωροκηπευτικών Φυτών Βοΐου στο Άργος Ορεστικό.

Πλήθος πολιτών και πολλοί νέοι άνθρωποι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις προωθούμενες καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από το Συνεταιρισμό και τα οφέλη που προκύπτουν για τους παραγωγούς αλλά και την τοπική κοινωνία.

Τόσο ο κ. Τυρεκίδης Δ., Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, όσο και ο κ. Κασαπίδης Γ., γεωπόνος του Συνεταιρισμού παρουσίασαν την προοπτική των καλλιεργειών ρόδων, ρίγανης και μελισσόχορτου στον ακριτικό νομό καθώς και τη στήριξη που προσφέρει ο Συνεταιρισμός στα μέλη του.

Το ακροατήριο ενημερώθηκε και για τα πρώτα αποτελέσματα φυτειών ρόδων που ήδη είναι εγκατεστημένες σε αγρούς των Δήμων Άργους Ορεστικού και Καστοριάς, με εντυπωσιακές αποδόσεις τόσο ως προς την ποσότητα όσο και ως προς την ποιότητα των τελικών προϊόντων.

Εξαιτίας του ιδανικού μικροκλίματος για τις εν λόγω καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές του Ν. Καστοριάς, η προοπτική τους όπως τονίστηκε προδιαγράφεται λαμπρή.

Συγκρίνοντας μάλιστα τα οικονομικά αποτελέσματα της ροδοκαλλιέργειας  με αυτές των κυρίαρχων καλλιεργειών του ακριτικού νομού προέκυψε σαφής υπεροχή των ρόδων έναντι των άλλων.

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τις ενέργειες και τις υποχρεώσεις που έχουν ως μέλη του Συνεταιρισμού, αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη από την ενεργό συμμετοχή τους.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ  ΦΥΤΩΝ

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria