Financial Times: «Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη» - OlaDeka

Financial Times: «Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη»

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στην εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 αναφέρεται σήμερα στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Στο άρθρο, που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη», οι Financial Times αναφέρουν ότι η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% το β’ τρίμηνο –σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Την ίδια ώρα, υπογραμμίζει ότι η χώρα αναθεώρησε προς τα πάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο και από μείωση 0,5% αναμένεται μείωση 0,1%.

«Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο» τονίζει το σχετικό δημοσίευμα.

 

Παράλληλα, οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.

«Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή» εξηγεί η οικονομική εφημερίδα, και υπογραμμίζει ότι οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη του χρόνου.

Όπως τονίζεται, όμως, οι οργανισμοί αυτοί δεν συμφωνούν για τον ρυθμό αυτών των αυξήσεων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria