Φρένο Τσίπρα στην εκλογολογία - OlaDeka

Φρένο Τσίπρα στην εκλογολογία

ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ – ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΝΔ

Τέλος στα σενάρια εκλογών αλλά και στην ανακύκλωσή τους θέλησε να βάλει ο πρωθυπουργός με δηκτική δήλωσή του την ώρα που ακουγόταν ομοβροντία ανάλογων σχολίων και από άλλα κυβερνητικά στελέχη ενώ ταυτόχρονα μαινόταν η ανταλλαγή πυρών με την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Οποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος». Αυτή ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε ερώτηση για τα σενάρια που διακινούνται ευρέως, περί πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο. Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη τόνιζε σε δηλώσεις της ότι «έχει καταντήσει γραφική η εκλογολογία που συντηρείται από τη ΝΔ και μερίδα των ΜΜΕ» και κατηγορούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανευθυνότητα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος έως το 2019.

«Οταν στελεχώνονται νοσοκομεία, βλέπουν εκλογές. Οταν παίρνονται νέες πρωτοβουλίες στην κοινωνική πολιτική, ξαναβλέπουν εκλογές. Ακόμη κι όταν γίνεται υπουργικό συμβούλιο (πράγμα άγνωστο για την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ) το θεωρούν προμήνυμα εκλογών», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Πρόσθεσε επίσης πως «η ΝΔ επαναλαμβάνει την ανευθυνότητα της προηγούμενης αξιολόγησης σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναρριχηθεί στην εξουσία. Χωρίς πολιτικό λόγο ουσίας, χωρίς προτάσεις, χωρίς καν αντίληψη της πραγματικότητας».

Πόλεμος ανακοινώσεων

Ακολούθως, η ΝΔ μπήκε στον χορό της ανταλλαγής ανακοινώσεων καταλογίζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του καθώς, όπως αναφέρει, «άγεται και φέρεται» από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Απαντώντας στην Ολγα Γεροβασίλη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου «τη μια πανηγυρίζουν, την άλλη σιωπούν και την άλλη χάνουν την ψυχραιμία τους». Και εξήγησε ότι «δημοσίευμα ξένου περιοδικού που κάνει αναφορά σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, ήταν αρκετό να προκαλέσει κυβερνητικό πανικό και, ταυτόχρονα, να αναδείξει το πολιτικό θράσος της κυβέρνησης».

Ωστόσο, όπως αναφέρει: «με ύβρεις, δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις. Δεν αλλάζει η επώδυνη πραγματικότητα, που η ίδια η κυβέρνηση έχει προκαλέσει με τη φορολογική σφαγή, την περικοπή συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Δεν αντιμετωπίζονται τα αδιέξοδα, που συσσώρευσαν οι πολιτικές της στην Υγεία, την Παιδεία, την καθημερινότητα κάθε πολίτη. Η μόνη συνέπεια της κυβέρνησης είναι η ασυνέπειά της».

Η εκλογολογία ανακυκλώθηκε ωστόσο έντονα χθες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν ανάλογα.

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι: «η ατζέντα των εκλογών δεν είναι ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ατζέντα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Βενιζέλου. Οι εκλογές, όχι μόνο δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα στη χώρα, αλλά θα δημιουργήσουν και νέα».

Και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, πήρε θέση, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ. «Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για εκλογές αυτή τη στιγμή, γιατί ακριβώς ξεδιπλώνεται το σχέδιο για το οποίο έχουμε ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό τον περασμένο Σεπτέμβριο», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επανήλθε, τονίζοντας ότι εξαιτίας των άλυτων προβλημάτων και των αδιεξόδων που η κυβέρνηση δημιούργησε, η ΝΔ «ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές». Αντιδρώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι «στην πρώτη εμφάνισή του, μετά από 15 ημέρες θερινής αφωνίας, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εκφράσει την ενόχλησή του για τα σενάρια εκλογολογίας που αναφέρουν διεθνή έντυπα και τα οποία ανακυκλώνουν στελέχη της κυβέρνησής του». Ωστόσο, συνέχισε, «το άγχος και ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού δεν οφείλονται στα δημοσιεύματα αλλά στα αδιέξοδα που συσσώρευσε η πολιτική του» και δεν μπορεί να επιλύσει η κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria