Σύσκεψη για τα κέντρα Αποκατάστασης Άργους Ορεστικού και Αμυνταίου στην Περιφέρεια - OlaDeka

Σύσκεψη για τα κέντρα Αποκατάστασης Άργους Ορεστικού και Αμυνταίου στην Περιφέρεια

Ευρεία σύσκεψη για τα Κέντρα Αποκατάστασης – Αποθεραπείας του Αμυνταίου και του Άργους Ορεστικού πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη.

Συμμετείχαν ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, οι Διοικητές των νοσοκομείων Φλώρινας και Καστοριάς, οι δύο Φυσίατροι των Κέντρων, εκ των οποίων ο ένας προσλήφθηκε πρόσφατα για τo Κέντρο του Αμυνταίου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο τρόπος της εύρυθμης λειτουργίας των Κέντρων με την αξιοποίηση στο έπακρο των κτιριακών υποδομών και του σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (φυσικοθεραπευτήριο, εργαστήρια λογοθεραπείας, πισίνες, κτλ.)  με στόχο την καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης σε άτομα με αναπηρία, με εσωτερική ή εξωτερική νοσηλεία, οι οποίοι έρχονται από όλη τη Ελλάδα καθώς και το εξωτερικό. Αποφασίστηκε επίσης η Περιφέρεια σε συνεργασία με τα νοσοκομεία να προχωρήσει στην εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης που θα αφορά τη χρηματοδότηση των Κέντρων.

«Οι δράσεις που στοχεύουν στην αποτελεσματική, ολοκληρωμένη και άρτια προσφορά των κοινωνικών, εκπαιδευτικών και ιατρικών αγαθών και υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία και ειδικά προβλήματα και η αύξηση των ευκαιριών για τη βέλτιστη κοινωνική τους ένταξη, αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria