«Σύννεφα» πάνω από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Ρίο - OlaDeka

«Σύννεφα» πάνω από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Ρίο

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΑΚΑΝΑ

«Σύννεφα» συγκεντρώθηκαν πάνω από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, καθώς λίγες ώρες πριν από το φαντασμαγορικό σόου ξέσπασε ένταση έξω από το στάδιο Μαρακανά.

Διαδηλωτές, που αντιτίθεντο στη διεξαγωγή των Αγώνων στη Βραζιλία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς και ακολούθησαν οδομαχίες. Οι αρχές απώθησαν τους διαδηλωτές με χημικά.

Αντίστοιχη διαδήλωση, χωρίς όμως επεισόδια, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και στην φημισμένη παραλία Κόπακαμπανα.

Τα ζητήματα ασφαλείας αποτελούν από την πρώτη ημέρα «πονοκέφαλο» για τους διοργανωτές των Αγώνων αλλά και τις αρχές της χώρας. Μάλιστα, στους φόβους αυτούς πιθανότατα να οφείλεται και η απουσία αρκετών πολιτικών ηγετών, μεταξύ των οποίων ο Μπαράκ Ομπάμα και η Άνγκελα Μέρκελ.

Από τους 50 συνολικά πολιτικούς ηγέτες που αναμένονταν τελικώς θα παραστούν μόλις 28.

Από την τελετή θα απουσιάζει και η προσωρινά απομακρυνθείσα από την προεδρία της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία σήμερα παραπέμφθηκε σε δίκη για παραποίηση στοιχείων για το έλλειμμα της χώρας.

Φαντασμαγορικό σόου με σάμπα και πυροτεχνήματα 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Ρίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική και χορευτική κουλτούρα της Βραζιλίας.

Το «παρών» θα δώσουν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της χώρας, μεταξύ των οποίων οι Caetano Veloso και Gilberto Gil. Εμφάνιση αναμένεται να κάνει και η καλλονή Ζιζέλ, χωρίς, όμως να έχει γίνει γνωστός ο… ρόλος της.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι στο σόου συμμετέχουν 4.800 εθελοντές, μουσικοί, ηθοποιοί και διασημότητες. «[σ.σ. Η τελετή έναρξης ] Της Αθήνας ήταν κλασική, του Πεκίνου μεγαλοπρεπής, του Λονδίνου έξυπνη. Η δική μας θα είναι χαλαρή…» δήλωσε ο  καλλιτεχνικός διευθυντής της εκδήλωσης Φερνάντο Μεϊρέλες, δίνοντας το «στίγμα» της διοργάνωσης.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η τελετή έναρξης θα κάτι λιγότερο από τα μισά από τα 42 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν στο Λονδίνο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria