Πρόγραμμα ξεναγήσεων Αυγούστου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης - OlaDeka

Πρόγραμμα ξεναγήσεων Αυγούστου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Ξεναγήσεις στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Πρόγραμμα ξεναγήσεων τον Αύγουστο του 2016

Σας προτείνουμε μια εκδρομή στην παρθένα φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Ξεναγήσεις θα γίνονται κατά το μήνα Αύγουστο κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.

Για συλλόγους ή και για παρέες μεμονωμένων επισκεπτών υπάρχει η δυνατότητα να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.
Η ιστορική ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσαεκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής ξετυλίγεται η ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το ταξίδι στο παρελθόν συνδυάζεται με την περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση».

Επίσης θα δούμε τις κορυφές που έγιναν μερικές από τις σημαντικότερες μάχες του εμφυλίου πολέμου. Θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε το υπέροχο αλπικό τοπίο και παράλληλα θα συζητήσουμε για την πρόσφατη Ιστορία και το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Έπειτα μπορεί όποιος θέλει να πιει τον καφέ του ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.

  • Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο.
  • Διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκιμαντέρ σχετικών με τη Φύση και τη σύγχρονη Ιστορία .
  • Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 55 χλμ (μέσω Νεστορίου-Πεύκου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.

parkoethnikissumfiliosis223parkoethnikissumfiliosis22parkoethnikissumfiliosis229parkoethnikissumfiliosis226

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria