Νέα εμφάνιση θηριώδους αρκούδας με 2 μικρά - Ενεργοποίηση της ομάδας άμεσης επέμβασης με εθελοντές - OlaDeka

Νέα εμφάνιση θηριώδους αρκούδας με 2 μικρά – Ενεργοποίηση της ομάδας άμεσης επέμβασης με εθελοντές

ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΟΥΣΙΟΣ

Για πολλοστή φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται επείγουσα κλήση για εμφάνιση αρκούδας. Ο ανησυχητικά μεγάλος αριθμός όχι μόνο απλών εμφανίσεων αλλά και καταστροφικών επιθέσεων σε αυλές σπιτιών, στάνες και ζωικό κεφάλαιο, δημιουργεί πλέον φόβο, απόγνωση και εκρηκτικό κλίμα στο νομό Καστοριάς. Σήμερα το απόγευμα λίγο πριν τις 20:00 μεγαλόσωμη αρκούδα με δύο μικρά εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά να διαβαίνει τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί από το ύψος του Ξενοδοχείου Τσάμης στην Καστοριά.

Πιο συγκεκριμένα αυτόπτες μάρτυρες είδαν τις αρκούδες να εμφανίζονται στην εθνική οδό  από έναν παράπλευρο χωματόδρομο ο οποίος υπάρχει δίπλα στην εταιρία γουναρικών Μούσιος. Το συγκεκριμένο δρομάκι αποτελεί συνηθισμένο πέρασμα για τις αρκούδες που διασχίζουν τακτικά την εθνική οδό Καστοριάς – Αμυνταίου στο συγκεκριμένο σημείο για να αποκτούν πρόσβαση στη λίμνη.

Στις τρεις τα ξημερώματα λίγες μέρες πριν, αναγνώστης του oladeka.com είδε τέραστια, θηριώδη όπως τη χαρακτήρισε αρκούδα να βρίσκεται μπροστά του στο ίδιο ακριβώς σημείο του δρόμου. Η αρκούδα βέβαια αντιλαμβανόμενη τα φώτα του αυτοκινήτου διέσχισε το οδόστρωμα κάθετα και πέρασε απέναντι με κατεύθυνση το βουνό προς την οικία Τέζια.

Μετά το κλίμα έντονης ανησυχίας και τις διαμαρτυρίες από τους απεγνωσμένους πολίτες που νοιώθουν απροστάτευτοι από το κράτος, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης η οποία συστήθηκε αλλά στην ουσία δεν λειτούργησε ποτέ λόγω έλειψης κονδυλίων, ενεργοποιήθηκε σήμερα εθελοντικά.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τα μέλη της που αντιλαμβάνονται ότι η ατμόσφαιρα μυρίζει «μπαρούτι» και ένωσαν την απόγνωση των πολιτών με τη δική τους ,όσον αφορά την αναποτελεσματικότητα των τοπικών αρχών αλλά και της κεντρικής διοίκησης και βγήκαν στο δρόμο.

«Τα παράπονα και οι απελπισμένες κραυγές έρχονται από κάθε γωνιά του νομού. Τι να κάνουμε; Με προσωπική βούληση και κόστος, εθελοντικά πήραμε την απόφαση να συνδράμουμε με όποιον τρόπο και τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε να κινητοποιηθούμε», μας εκμυστηρεύεται μέλος της ομάδας.

Η ομάδα αποτελείται από  Δασαρχείο, αστυνομία, εκπρόσωπο περιβαλλοντικής οργάνωσης και θηροφυλακή. Επισκέπτεται τις περιοχές που εμφανίζεται αρκούδα και αξιολογεί το κάθε γεγονός κατά προτεραιότητα ανάλογα με την επικινδυνότητα. Επίσης παρέχει πληροφορίες με επισκέψεις στα χωριά για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την προσέγγιση της αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές και αγροτικές καλλιέργειες .

20160805_201715

PODHLATES
Αμέριμνοι ποδηλάτες διασχίζουν το σημείο που αποτελεί «πιάτσα» για τις αρκούδες το τελευταίο διάστημα μέρα μεσημέρι..

ARKOUDA

arkouda1

arkouda2

arkouda3

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria