ΜΠΑΣΚΕΤ : Κάτοικος Βούλας ο guard του ΑΣ Καστοριάς Κώστας Κρανιάς!!! - OlaDeka

ΜΠΑΣΚΕΤ : Κάτοικος Βούλας ο guard του ΑΣ Καστοριάς Κώστας Κρανιάς!!!

Ολοκληρώθηκε και τυπικά πριν λίγο η μεταγραφή του 16χρονου ταλαντούχου και υψηλόσωμου guard του ΑΣ Καστοριάς Κώστα Κρανιά στον Πρωτέα Βούλας.

Η προ ημερών επίσημη πρόταση του Αθηναϊκού συλλόγου προς την ομάδα της Καστοριάς για την απόκτηση του Κώστα Κρανιά, έγινε δεκτή τόσο από το ΔΣ του ΑΣ Καστοριάς, όσο φυσικά και από τους γονείς του νεαρού αθλητή, οι οποίοι και έδωσαν την συγκατάθεσή τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.

Ο Πρωτέας Βούλας είναι ένα ιστορικό σωματείο το οποίο συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (νότιος όμιλος), ωστόσο όμως ξεχωρίζει για την καλλιέργεια των τμημάτων υποδομής έχοντας πλήρη τμήματα, με διακρίσεις και επιτυχίες στις κατηγορίες τους, καθώς και την προώθηση-ανάδειξη αθλητών-τριών του στα τμήματα ανδρών-γυναικών.

Η μεταγραφή του νεαρού guard της Καστοριάς Κώστα Κρανιά σε μια ομάδα του κέντρου, όπως ο Πρωτέας Βούλας, αναμφίβολα αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Καστοριανό σύλλογο, αφού πέρα από τις επιτυχίες της ομάδας στα παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα, αναδείχθηκε και το ταλέντο που διαθέτει ο σύλλογος, όπως αυτό του Κώστα Κρανιά, αλλά και άλλων ακόμη που ίσως προκύψουν στο μέλλον.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία ευχάριστη εξέλιξη για τον ΑΣ Καστοριάς αλλά ταυτόχρονα και μια πρόκληση για τον 16χρονο Κώστα Κρανιά που είδε την πρόταση ως μία σημαντική ευκαιρία να κάνει το πρώτο του μεγάλο βήμα, προσδοκώντας στη νέα του ομάδα να έχει περισσότερες δυνατότητες να αναδείξει το μεγάλο του ταλέντο.

Κώστας Κρανιάς : Γέννημα-θρέμμα του ΑΣ Καστοριάς

Γέννημα-θρέμμα των Ακαδημιών του συλλόγου είναι ο Κώστας Κρανιάς ο οποίος από μικρή ηλικία αγάπησε με πάθος την πορτοκαλί μπάλα και από ηλικία 8 ετών γράφηκε στις ακαδημίες της Καστοριάς, συμμετέχοντας όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορα τουρνουά και πρωταθλήματα.

Από μικρή ηλικία ξεχώριζε πέρα από το ταλέντο και για το ύψος του, που σήμερα αγγίζει το 1,91 και αγωνίζεται στη θέση point guard, ενώ είχε καθιερωθεί στην παμπαίδων, παιδική, εφηβική, έχοντας παράλληλα συμμετοχές και στην ανδρική ομάδα στα πρωταθλήματα Γ’ και Β’ Εθνικής, αποκομίζοντας από αυτές πολύτιμες εμπειρίες.

Διακρίσεις – Επιτυχίες

Στην 8χρονη διαδρομή του με τα χρώματα του ΑΣ Καστοριάς ο νεαρός guard της Καστοριάς έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις, όπως την κατάκτηση των πρωταθλημάτων Παμπαίδων και Παίδων της ΕΚΑΣΔΥΜ, την συμμετοχή στα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων (2η θέση) και των Εφήβων (3η θέση).

Επίσης, φέτος αναδείχθηκε MVP στο FINAL 4 παίδων καθώς και μέλος της καλύτερης 5άδας στο πρωτάθλημα των Εφήβων, ενώ έχει πανηγυρίσει και την άνοδο της ανδρικής ομάδας από τη Γ’ στη Β’ Εθνική.

’’Πρόκληση η πρόταση του Πρωτέα Βούλας’’

‘’Από την πρώτη μέρα που πληροφορήθηκα για το ενδιαφέρον του Πρωτέα Βούλας να με εντάξει στο δυναμικό του, η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη. Αποτέλεσε μία μεγάλη πρόκληση αφού θα με δώσει την δυνατότητα να κάνω το πρώτο μου μεγάλο βήμα σε μία ομάδα του κέντρου, όπου εκεί οι ευκαιρίες είναι πολύ περισσότερες’’, δήλωσε στη ΣΕΝΤΡΑ ο Κώστας Κρανιάς και συμπλήρωσε : ‘’Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που η διοίκηση και οι συμπαίκτες μου με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, από τη μία χαρούμενοι για την μεταγραφή μου και από την άλλη στεναχωρημένοι που δεν θα με έχουν πλέον κοντά τους, όπως επίσης και οι γονείς μου, οι οποίοι δεν στάθηκαν εμπόδιο στην επιθυμία μου. Τώρα όμως στόχος και υποχρέωσή μου είναι να τους ανταμείψω και γι’ αυτό θα προσπαθήσω’’.

Παράλληλα ο 16χρονος guard ευχαριστεί κατ’ αρχήν την οικογένειά του για την καθημερινή στήριξη, τους προπονητές του σε όλη του τη θητεία στον ΑΣ Καστοριάς, ειδικότερα όμως τον Φοίβο Γυμνόπουλο για τον οποίο όπως είπε ‘’με έκανε να αγαπήσω ακόμα περισσότερο το μπάσκετ και με τις καθημερινές του συμβουλές κατάφερε να με κάνει καλύτερο αθλητή αλλά και άνθρωπο, όπως επίσης την διοίκηση της Καστοριάς μαζί με τους προπονητές που συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς και την διοίκηση του Πρωτέα Βούλας για το ενδιαφέρον τους να τον εντάξουν στο δυναμικό τους’’.

Νέα ομάδα, νέο σχολείο

Σε τρεις εβδομάδες ο Κώστας Κρανιάς θα μετακομίσει στην Αθήνα προκειμένου να ενσωματωθεί μαζί με τους άλλους αθλητές του Πρωτέα Βούλας στην έναρξη της προετοιμασίας του με τη νέα του ομάδα. Όμως, εκτός από την αλλαγή της πόλης και της ομάδας, έχει να τακτοποιήσει και τις σχολικές του υποχρεώσεις, καθότι μαθητής Β’ τάξης του 1ου Λυκείου Καστοριάς θα κάνει και την αντίστοιχη μεταγραφή του σε σχολική μονάδα της Βούλας.

‘’Σίγουρα χάνω πολλά πράγματα από το να φύγω από την πόλη μου, αλλά οι θυσίες κάποια στιγμή σε ανταμείβουν’’, κατέληξε ο Κώστας Κρανιάς.

’’Πρότυπό μου; Φυσικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης’’

Ο Κώστας Κρανιάς αποθέωσε το ήθος του αρχηγού του Παναθηναϊκού, ενώ τον χαρακτήρισε ως το κορυφαίο πρότυπο αθλητή για τα μικρά παιδιά.

’’Ο Διαμαντίδης είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής με τεράστιο ήθος. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο για εκείνους που φτάνουν τόσο ψηλά, όσο και ο Διαμαντίδης. Σε όλη αυτή την μακρόχρονη καριέρα του δεν προκάλεσε ποτέ και παρέμεινε πάντα άνθρωπος χαμηλών τόνων. Είναι το κορυφαίο πρότυπο αθλητή για τα παιδιά που μπαίνουν στον χώρο του αθλητισμού”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria