Κολυμπώντας (!) ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα οι 11 συλληφθέντες Bordo Bereli που θα σκότωναν τον Ρ.Τ.Ερντογάν - OlaDeka

Κολυμπώντας (!) ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα οι 11 συλληφθέντες Bordo Bereli που θα σκότωναν τον Ρ.Τ.Ερντογάν

VIDEO

Την πρόθεσή τους να περάσουν κολυμπώντας στην Ελλάδα, ομολόγησαν μετά τη σύλληψή τους οι 11 στρατιωτικοί που συνελήφθησαν χθες στο χωριό Σιρίνκιοϊ στη Μούγλα, οι οποίοι συμμετείχαν στην ομάδα στην οποία είχε ανατεθεί η δολοφονία του Προέδρου Ερντογάν στο ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας όπου διέμενε το βράδυ του πραξικοπήματος. 
 Η περιοχή Σιρίνκιοϊ είναι στην επαρχία Ουλά, σε αρκετά κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος και έφυγε λίγα λεπτά πριν επιτεθούν οι κινηματίες.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, οι έντεκα άνδρες που συνελήφθησαν,είναι των ειδικών δυνάμεων Bordo Bereli. Κατά ορισμένες πληροφορίες έχει διαφύγει ένας λοχίας.
Kαταζητούντο με ”σαρωτικές ”επιχειρήσεις επί μέρες . Το ενδεχόμενο να περάσουν σε ελληνικά νησιά  με κάποιο μέσο – όπως κατά τις τουρκικές εφημερίδες τελικά ομολόγησαν-  ήταν υπαρκτό  λόγω της μικρής σχετικά απόστασης και των ικανοτήτων τους ως μελών των Ειδικών Δυνάμεων.
Έτσι οι Τούρκοι που  είχαν επιφορτιστεί με τις έρευνες, ”έδιναν βάση” σε φήμες που έφεραν τους φυγάδες να περνούν  π.χ. στην Σύμη και στην Ψεριμο και ερευνούσαν την θαλάσσια περιοχή αντιστοίχως… Σε ανάλογη κατάσταση ήταν και οι ελληνικές υπηρεσίες…
Να σημειώσουμε ότι τα σημάδια στο πρόσωπό των συλληφθέντων,όπως φαίνονται στις  φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, μαρτυρούν ότι έχουν πέσει θύματα άγριο ξυλοδαρμού, πιθανότατα από τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις που τους συνέλαβαν.
Τους 11 κομάντος εντόπισαν και συνέλαβαν ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μετά από αξιολόγηση σχετικής πληροφορίας.
Δεν έχει γίνει πάντως ακόμη γνωστό τι συμβαίνει με την τύχη των υπολοίπων μελών της ομάδας τα οποία αναζητούνται ακόμα
Πρόκειται για μέλη της ομάδας των συνολικά 25 ανδρών που μέχρι σήμερα διέφευγαν της σύλληψης
Τους στρατιώτες εντόπισε αρχικά ένα κυνηγός ονόματι Ουζείρ Τσαλτζά, ο οποίος ειδοποίησε τη Στρατοχωροφυλακή άμεσα. Ο κυνηγός ανέφερε πως είχε πάει να κυνηγήσει αγριογούρουνα και είδε πέντε στρατιώτες καμουφλαρισμένους μέσα σε ένα χωράφι με καλαμπόκια
 Όταν τους ρώτησε γιατί βρισκόταν εκεί, αυτοί του είπαν πως μετείχαν σε άσκηση.Η απάντηση των στρατιωτών δεν του φάνηκε πειστική. .Μετά από σχετική καταγγελία, ομάδες της Στρατοχωροφυλακής με μεγάφωνα φώναζαν στους πραξικοπηματίες στρατιώτες να παραδοθούνε. Τελικά το απόσπασμα των  ειδικών δυνάμεων συνέλαβε τους πραξικοπηματίες, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, αλλά και drones (uav).

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria