Καστοριά: Προκήρυξη Μεταπτυχιακού στη «Διοίκηση της Εκπαίδευσης» - OlaDeka

Καστοριά: Προκήρυξη Μεταπτυχιακού στη «Διοίκηση της Εκπαίδευσης»

To Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με  το ΑΕΙ  ΤΤ  Πειραιά (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής)  Ελλάδα, τo Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd University (ELTE)- σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Ουγγαρία  και το Εθνικό Πανεπιστημίου  Κιέβου – Ταράς Σεβτσένκο – Σχολή Ψυχολογίας  (National University of Kyiv – Taras Shevchenko, Ουκρανία,  ανακοινώνει  την  έναρξη λειτουργίας  του εγκεκριμένου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  (ΠΜΣ) (ΦEK-2224τ.β./15 Οκτωβρίου 2015) με τίτλο:

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

 

Στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι AEI (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο.

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο «Διοίκηση της Εκπαίδευσης»  και με αγγλικό τίτλο «M.Sc. in Education Management» σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΦΕΚ έγκρισης του μεταπτυχιακού. Οι τίτλοι Σπουδών του εν λόγω Π.Μ.Σ. απονέμονται από κοινού από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και από  το ΑΕΙ  ΤΤ  Πειραιά (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής)  Ελλάδα, τo Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd University (ELTE), Ουγγαρία  και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Κιέβου – Ταράς Σεβτσένκο (Kyiv – Taras Shevchenko – Faculty/Department  of Psychology), Ουκρανία και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 3685/2008 και   του άρθρου  3 του   ΦEK-2224τ.β./15 Οκτωβρίου 2015 .

Η χρονική διάρκεια του Π.Μ.Σ. είναι τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα πλήρους φοίτησης συμπεριλαμβανομένης της εκπόνησης μεταπτυχιακής εργασίας.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Π.Μ.Σ.- Δ-Ε/ M.Sc. ΜANEDU) θα λειτουργήσει   στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και στην Κοζάνη με δύο Τμήματα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 :

  1. Α΄ Τμήμα  στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.
  2. Β΄ Τμήμα  στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη

Ο αριθμός εισακτέων στο Π.Μ.Σ. –Δ.Ε.  ορίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 σε σαράντα (40) φοιτητές σε κάθε ένα τμήμα.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Οι παραδόσεις και εξετάσεις των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών θα διεξάγονται στην ελληνική  και αγγλική γλώσσα.  Οι παραδόσεις όλων των  μαθημάτων  θα γίνονται κανονικά κάθε  Παρασκευή απόγευμα (16.00 έως 22.00) και Σάββατο ( 09.00 έως 15.00 ) καθώς και επιπλέον  την  Κυριακή ( 09.00 έως 15.00 ) μόνο όταν διδάσκουν οι αλλοδαποί  καθηγητές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα άνετης παρακολούθησης του Π.Μ.Σ.- Δ-Ε/ M.Sc. ΜANEDU. Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του  TEI Δυτικής Μακεδονίας.

Τα δίδακτρα έχουν οριστεί σε 3.000 ευρώ  συνολικά για τα δύο έτη του προγράμματος τα οποία μπορούν να καταβληθούν σε τρεις  (3) δόσεις: πρώτη δόση 1.000 ευρώ ως προαπαιτούμενη για την εγγραφή στο πρώτο εξάμηνο  σπουδών και  δύο δόσεις των 1.000 ευρώ η κάθε μία με την έναρξη του δευτέρου και τρίτου εξαμήνου σπουδών.

Τα δικαιολογητικά υποψηφιότητας γίνονται δεκτά από τις  16-6-2016 έως στις 10-10-2016 καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διοίκηση της Εκπαίδευσης» (ΠΜΣ-ΔΕ), Κοίλα Κοζάνης.   Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν ή να στείλουν ταχυδρομικώς τα δικαιολογητικά στην Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην  «Διοίκηση της Εκπαίδευσης» (ΠΜΣ-ΔΕ), ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας   στην Καστοριά Τ.Κ. 52100 Περιοχή Φούρκα Καστοριάς.

Πληροφορίες: Στην Καστοριά, στην κα Δαρβίδου Κωνσταντία, τηλ.: 2467087181, 2467087060, Φαξ 2467087063 (e.mail:   [email protected],  κινητό 6997111771)  9.00 έως 12.00    και  στην Κοζάνη  και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΤΕΙ–ΔΜ: http://www.teiwm.gr/ και http://kastoria.teiwm.gr/manedu/


To Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με  το ΑΕΙ  ΤΤ  Πειραιά (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής)  Ελλάδα, τo Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd University (ELTE)- σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Ουγγαρία  και το Εθνικό Πανεπιστημίου  Κιέβου – Ταράς Σεβτσένκο – Σχολή Ψυχολογίας  (National University of Kyiv – Taras Shevchenko, Ουκρανία,  ανακοινώνει  την  έναρξη λειτουργίας  του εγκεκριμένου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  (ΠΜΣ) (ΦEK-2224τ.β./15 Οκτωβρίου 2015) με τίτλο:

 «Διοίκηση της Εκπαίδευσης»

«Education Management»

Στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι AEI (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο.

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο««Διοίκηση της Εκπαίδευσης»  και με αγγλικό τίτλο  «M.Sc.in EducationManagement» σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΦΕΚ έγκρισης του μεταπτυχιακού. Οι τίτλοι Σπουδών του εν λόγω Π.Μ.Σ. απονέμονται από κοινού από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και από  το ΑΕΙ  ΤΤ  Πειραιά (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής)  Ελλάδα, τo Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd University (ELTE), Ουγγαρία  και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Κιέβου – Ταράς Σεβτσένκο (Kyiv – Taras Shevchenko – Faculty/Department  of Psychology), Ουκρανία και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 3685/2008 και   του άρθρου  3 του   ΦEK-2224τ.β./15 Οκτωβρίου 2015 .

Η χρονική διάρκεια του Π.Μ.Σ. είναι τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα πλήρους φοίτησης συμπεριλαμβανομένης της εκπόνησης μεταπτυχιακής εργασίας.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Π.Μ.Σ.- Δ-Ε/ M.Sc. ΜANEDU) θα λειτουργήσει   στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και στην Κοζάνη με δύο Τμήματα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 :

  1. Α΄ Τμήμα  στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.
  2. Β΄ Τμήμα  στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

 

Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων στο Π.Μ.Σ. –Δ.Ε.  ορίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 σε  σαράντα (40) φοιτητές σε κάθε ένα τμήμα.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Οι παραδόσεις και εξετάσεις των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών θα  διεξάγονται στην ελληνική  και αγγλική γλώσσα.  Οι παραδόσεις όλων των  μαθημάτων  θα γίνονται κανονικά κάθε Παρασκευή απόγευμα (16.00 έως 22.00) και Σάββατο ( 09.00 έως 15.00 )καθώς και επιπλέον  την  Κυριακή  μόνο όταν διδάσκουν οι αλλοδαποί  καθηγητές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα άνετης  παρακολούθησης του   Π.Μ.Σ. Δ-Ε/ M.Sc. ΜANEDU.

Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του  TEI Δυτικής Μακεδονίας:

http://kastoria.teiwm.gr/manedu/.

Τα δίδακτρα έχουν οριστεί σε 3.000 ευρώ  συνολικά για τα δύο έτη του προγράμματος τα οποία μπορούν να καταβληθούν σε τρεις  (3) δόσεις: πρώτη δόση 1.000 ευρώ ως προαπαιτούμενη για την εγγραφή στο πρώτο εξάμηνο  σπουδών και  δύο δόσεις των 1.000 ευρώ η κάθε μία με την έναρξη του δευτέρου και τρίτου εξαμήνου σπουδών.

Όλες οι πληρωμές των διδάκτρων θα  πραγματοποιούνται με την αναγραφή του επιθέτου-ονόματος του υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

  1. Αίτηση υποψηφιότητας (αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ-ΜANEDU)
  2. Πτυχίο ή Δίπλωμα
  3. Αναλυτική βαθμολογία πτυχίου ή διπλώματος
  4. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα όπου πρέπει να αναγράφεται το Α.Φ.Μ του/ης υποψηφίου/ας και ένας τραπεζικός λογαριασμός σε μορφή ΙΒΑΝ στον οποίο, σε περίπτωση μη επιλογής του υποψηφίου, θα του/ης επιστραφεί το παράβολο υποψηφιότητας.
  5. Δημοσιευμένες εργασίες – ερευνητική δραστηριότητα.
  6. Δύο συστατικές επιστολές από μέλη Ε.Π. ή Δ.Ε.Π. ή από επαγγελματικό φορέα.
  7. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας. Το επαρκές επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας μπορεί να πιστοποιείται και με την κατοχή πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αγγλόφωνης χώρας.
  8. Τίτλοι σπουδών, εκτός του βασικού, εάν υπάρχουν.
  9. Βεβαιώσεις επαγγελματικής δραστηριότητας.
  10. Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας,
  11. Δύο φωτογραφίες

Για την επιλογή των υποψηφίων τα κριτήρια αξιολόγησης και η αντίστοιχη ποσοστιαία μοριοδότηση είναι τα ακόλουθα:

Για την επιλογή των υποψηφίων τα κριτήρια αξιολόγησης και η αντίστοιχη μοριοδότηση είναι τα ακόλουθα:

  1. Ο γενικός βαθμός του Πρώτου πτυχίου (20%)
  2. Ύπαρξη δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου (10%).
  3. Ερευνητική δραστηριότητα (εκτός της πτυχιακής/διπλωματικής εργασίας) του υποψηφίου, η οποία αποδεικνύεται με δημοσιεύσεις ή με πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, η τυχόν υποτροφίες (10%).
  4. Η κατοχή Proficiency ή πιστοποιητικού αντίστοιχου επιπέδου που αποδεικνύει την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας (μόρια 10%).
  5. Αξιολόγηση των συστατικών επιστολών (5%).
  6. Επαγγελματική δραστηριότητα του υποψηφίου σε θέσεις διοίκησης σε ιδιωτικές, δημόσιες επιχειρήσεις ή οργανισμούς ή ΝΠΔΔ του εκπαιδευτικού τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό(20%).
  7. Αξιολόγηση της Επιτροπής Συνέντευξης (25%).

Η αξιολόγηση των υποψηφίων φοιτητών , που έχουν προσκομίσει εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά γίνεται σε τρεις φάσεις:

Α’ Φάση Προκριματική:

Η Ειδική Διιδρυματική  Επιτροπή (E.Δ.Ε.) ελέγχει όλα των απαιτούμενα δικαιολογητικά και διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία σχετικά με τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί ή / και να ζητήσει την πιστοποίηση γνώσεων που θεωρούνται απαραίτητες για την παρακολούθηση του ΠΜΣ.

Β’ Φάση:

Στη συνέχεια, η Δ.Ε. του Π.Μ.Σ. διαμορφώνει την κατάταξη των υποψηφίων με την κατάρτιση σχετικού πίνακα για την επιλογή των φοιτητών μετά από συνέντευξη του κάθε υποψηφίου. Ο κατάλογος των επιτυχόντων ανακοινώνεται στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Γραμματείας του ΠΜΣ-ΔΕ με σχετικό πρωτόκολλο ανάρτησης. Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους σε διάστημα εντός 5 εργάσιμων ημερών.

 

Γ Φάση:

Μετά την εξέταση των ενστάσεων η Ε.Δ.Ε καταρτίζει τον τελικό πίνακα αξιολόγησης. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν γραπτώς, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, αν αποδέχονται ή όχι την ένταξη τους στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Η μη απάντηση από επιλεγέντα υποψήφιο, μέσα στην παραπάνω προθεσμία, ισοδυναμεί με άρνηση αποδοχής. Εφόσον υπάρξουν αρνήσεις, η Γραμματεία ενημερώνει τους αμέσως επόμενους στη σειρά αξιολόγησης από το σχετικό κατάλογο επιτυχίας. Η όλη διαδικασία επιλογής και εγγραφής υποψηφίων θα ολοκληρωθεί  στα τέλη οκτωβρίου 2016.

Τα δικαιολογητικά υποψηφιότητας γίνονται δεκτά από τις  16-6-2016 έως στις 10-10-2016 καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διοίκηση της Εκπαίδευσης» (ΠΜΣ-ΔΕ), Κοίλα Κοζάνης.   Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν ή να στείλουν ταχυδρομικώς τα δικαιολογητικά στην Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην  «Διοίκηση της Εκπαίδευσης» (ΠΜΣ-ΔΕ), ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας   στην Καστοριά Τ.Κ. 52100 Περιοχή Φούρκα Καστοριάς.

Πληροφορίες: Στην Καστοριά, στην κα Δαρβίδου Κωνσταντία, τηλ.: 2467087181, 2467087060, Φαξ 2467087063 (e.mail:   [email protected],  κινητό 6997111771)  9.00 έως 12.00    και  στην Κοζάνη  και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΤΕΙ–ΔΜ: http://www.teiwm.gr/

και http://kastoria.teiwm.gr/manedu/

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,

Δρ. Ασημόπουλος  Νικόλαος, Καθηγητής

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria