Φροντιστήριο «Μάθηση»: Αἰέν ἀριστεύειν - OlaDeka

Φροντιστήριο «Μάθηση»: Αἰέν ἀριστεύειν

Γράφει ο Νίκος Παπουτσίδης*

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας, η κοινωνία μας βάζει να αποτυπώνουμε σε κάθε είδους καταχώρηση την «πραμάτεια» μας, τη «σοδειά» μας, που θα αποτελέσει το κριτήριο της αποδοχής μας ή της απόρριψης μας, για το κατά ποσό καλοί είμαστε στη δουλειά μας. Το καλό και το κακό βέβαια είναι κάτι πολύ σχετικό έχοντας πολλές παραμέτρους, άλλα αυτά χρήζουν μεγάλης ανάλυσης που θα κουράσουν και θα διχάσουν. 


Όταν έχεις 6 μαθητές στη Βιολογία Προσανατολισμού με βαθμό πάνω από 19 (ο ένας μάλιστα έχοντας γράψει 100 ακριβώς – Σαββίδου Ν.) ή 12 μαθητές πάνω από 18 με ποσοστό μεγαλύτερο από 32% ενώ πανελλαδικά το ποσοστό κυμάνθηκε 22,5 % δεν νομίζω ότι πρέπει κανείς να προσθέσει κάτι άλλο. 


Οταν έχεις μαθητή που στα Μαθηματικά Προσανατολισμού πλησίασε το τέλειο γράφοντας 19,8 (Σωχόπουλος Ανδρέας- ο μεγαλύτερος βαθμός στο Νομό Καστοριάς !!!) τι άλλο να πεις;;;; Ξέρεις έχω κι άλλους βαθμούς όπως 18,7 (Νικολαΐδης Ιορδάνης, Παπαγεωργίου Γιάννης) και 18,6 (Ζήσου Χάρης) και 18,4 (Μπεκαριάν Χρήστος) και 18 (Σμέρνος Νικόλαος) και 17 (Κωτσόπουλος Κ.) και και…… 

 


Όταν έχεις στην Νεοελληνική Γλώσσα τον μεγαλύτερο βαθμό σε όλο το Νομό Καστοριάς με 17,7 (Μηταρά Μ.), τον δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό σε όλο το Νομό με 17,6 (Μασλάρης Γ), τον τρίτο μεγαλύτερο βαθμό σε όλο το Νομό με 17,3 (Σαββιδου Ν.), αυτό από μόνο του δεν μαρτυρά την δουλειά των φιλολόγων; Φιλόλογοι δουλεύουν στα φιλολογικά μαθήματα σε κάθε φροντιστήριο…. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, για να πείσεις τους δύσπιστους που αναζητούν μαγικές συνταγές σε άλλους «πλανήτες»…


Όταν έχεις μαθητές που στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας άγγιξαν το τέλειο (19,9 Κωτσόπουλος Κ.) και είναι πρώτος σε όλο το Νομό τότε σίγουρα δεν είναι τυχαίο… Ειδικά δε όταν αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

 


Όταν έχεις 19 μαθητές στη Φυσική Προσανατολισμού με βαθμό 19 και πάνω ή ακόμα ειδικότερα 4 μαθητές που έγραψαν το απόλυτο 100 (!!!) αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις είναι πραγματικό ή εξωπραγματικό! 

Στη Χημεία που είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας για την εισαγωγή στις Ιατρικές σχολές, 17 μαθητές μας πέρασαν το κατώφλι του 19.
Τι να πεις για την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον όταν με 19,7 ο Κωτσόπουλος Κ. κοιτάζει από την κορυφή όλο τον Νομό!!!
Στην Ιστορία προσανατολισμού η Δεμιρτζίδου Μαργαρίτα με βαθμό 19,5 επέλεξε το φροντιστήριο «Μάθηση» και έγραψε τη δική της Ιστορία αφού είναι ο μεγαλύτερος βαθμός σε όλο το Νομό!!!
Καλά και η Αθηνά Αργυρίου με 18,9 που ήρθε 1η στο 1ο Λύκειο, 2η στα Λύκεια της Καστοριάς και 3η στο Νομό, στη «Μάθηση» πήγαινε όπως και η Μάνθου Ξανθούλα με 18,9 (1η στο 3ο Λύκειο και 3η θέση σε ολόκληρο το Νομό) αλλά και η Γιαζιτζίδου Θεοδοσία με 18,7 ήρθε 2η στο 1ο Λύκειο.

 

Από τους 3 μαθητές της πόλης της Καστοριάς που έγραψαν πάνω από 19 στα Λατινικά οι 2 (Θεοχαρίδου Σταυρούλα 19,7 -2η στο 1ο Λύκειο &
Μάνθου Ξανθούλα 19,1 – 1η στο 3ο Λύκειο) εμπιστεύθηκαν το φιλολογικό team του φροντιστηρίου «Μάθηση»!

 

Τώρα αν μετά από όλα αυτά κάποιος ακόμα αμφιβάλλει για τις ποιοτικές υπηρεσίες που προφέρει το Φροντιστήριο «ΜΑΘΗΣΗ» και μάλιστα με δίδακτρα μνημονίου τότε δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο…

 

*Νίκος Παπουτσίδης  (Φροντιστήριο «ΜΑΘΗΣΗ»)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria