ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι κτηνοτρόφοι της Καστοριάς - OlaDeka

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι κτηνοτρόφοι της Καστοριάς

Ή ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Ή Η ΑΡΚΟΥΔΑ!

Οι κραυγές αγωνίας έρχονται από πολλά σημεία του νομού. Βασιλειάδα, Κορησός, Παραλίμνια χωριά, Ποριά, Χιλιόδεντρο, Τσάκωνη και πολλά άλλα. Σήμερα σε τοπικό ραδιόφωνο ένας από τους πληγέντες κτηνοτρόφους δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και θα πάρει το νόμο στα χέρια του.

Η απογοήτευση και η αγανάκτηση είναι πλέον πολύ κοντά στο να εξελιχθούν σε αμόκ και οι κάτοικοι των προαναφερθεισών περιοχών θα οδηγηθούν εκ των πραγμάτων στο να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Ο ακροατής εξιστόρησε το σκηνικό ενός τρομακτικού συμβάντος επίθεσης (μία απ΄ τις πολλές) κατά το οποίο η αρκούδα γκρέμισε ότι βρήκε μπροστά της σε χτιστό, στιβαρής κατασκευής στάβλο και αφού σκότωσε ένα γουρουνάκι, τραυμάτισε ένα άλλο, επέστρεψε την άλλη νύχτα χωρίς να πτοείται από τα φώτα που άναψαν οι ιδιοκτήτες του στάβλου, πήρε το τρίτο γουρουνάκι που δεν είχε πειράξει την προηγούμενη και το ξεκοκάλισε κυριολεκτικά λίγο πιο μακριά με την ησυχία της.

«Σας το δηλώνω δημόσια και καταγράψτε το! Ή τα παιδιά μου ή η αρκούδα! Θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου! Δεν έπαθα ζημιά ούτε με παράνομους μετανάστες ούτε καμιά άλλη φορά. Και τώρα αναγκάζομαι να πηγαίνω στα ζώα μου με καραμπίνα!Που είμαστε; Στο φαρ ουέστ;»

Στην άλλη τηλεφωνική γραμμή ήταν ταυτόχρονα και ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος δήλωσε έκπληκτος επειδή είδε το πως πραγματικά ήταν ξεκοκαλισμένο το γουρούνι που ανέφερε ο συνομιλητής του (κάτι το οποίο δείχνει όπως είπε ότι η αρκούδα δεν φοβήθηκε καμία στιγμή και το κατασπάραξε με την ησυχία της). Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια και το Αθηνοκεντρικό κράτος σχεδόν χλευάζει κάθε φορά που γίνεται νύξη για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κτηνοτρόφος όμως επανήλθε λέγοντας:

«Αυτός ο κρατικός μηχανισμός ο οποίος δεν είναι ικανός να αντεπεξέλθει οικονομικά στην πρόληψη, την καταστολή ή την αποζημίωση σχετικά με τις επιθέσεις αρκούδας, πως γίνεται να είναι πανέτοιμος και να εφαρμόζει τον νόμο κατά γράμμα στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή εγώ που έχω πληγεί σκοτώσω μια αρκούδα; Αν το κάνω, θα με συλλάβει άμεσα, θα με κλείσει φυλακή και θα μου επιβάλλει να πληρώσω για την πράξη μου αμέσως! Είναι δικαιοσύνη αυτό;»

Δυστυχώς όπως λέμε εδώ και μερικά χρόνια εδώ στο oladeka.com όλα μοιάζουν απλά να είναι ένα θέμα συζήτησης, συσκέψεων και τροφοδότησης της ατζέντας των ΜΜΕ και των social media. Μέχρι τη στιγμή που θα έχουμε θανατηφόρα επίθεση σε άνθρωπο. Τότε υπάρχει περίπτωση, κρατικοί υπάλληλοι, τοπικοί ξύστες (το «τοπικοί» πάει σε σημείο του σώματος) πολιτικοί και αν-αρμόδιοι να αναλάβουν νομοτελειακά τις ευθύνες τους.

Παρακαλώ ξυπνήστε…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria