Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας και διμερείς συμφωνίες, στη σημερινή ατζέντα - OlaDeka

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας και διμερείς συμφωνίες, στη σημερινή ατζέντα

Σήμερα Δευτέρα, ξεκινά το επίσημο μέρος της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα που περιλαμβάνει τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λ.Δ. της Κίνας Ζανγκ Ντετζιάνγκ, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λ.Δ. της Κίνας Λι Κεκιάνγκ, διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, υπογραφή διμερών συμφωνιών και συμμετοχή σε επιχειρηματικό φόρουμ.

Αύριο Τρίτη, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λ.Δ. της Κίνας Ξι Γινπίνγκ.

Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Σαγκάη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba και τον πρόεδρο της COSCO. Θα επισκεφθεί το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της ΖΤΕ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΖΤΕ. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σαγκάης Γιανγκ Ξιονγκ, θα επισκεφθεί το Μουσείο της Σαγκάης, θα συνανταθεί με τον πρόεδρο της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες. Το ίδιο βράδι (τοπική ώρα Κϊνας) η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποχωρήσει από την Κίνα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Πεκίνο το Σάββατο στις 09:30 τοπική ώρα, επικεφαλής πολυμελούς ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας και με τη συμμετοχή περίπου 40 Ελλήνων επιχειρηματιών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria