Ριζικές αλλαγές στο κυνήγι… το 2017 - OlaDeka

Ριζικές αλλαγές στο κυνήγι… το 2017

VIDEO

«Χωρίς εκπλήξεις η φετινή κυνηγετική περίοδος η οποία θα ξεκινήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, από την επόμενη χρονιά, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε ριζικές αλλαγές στο κυνήγι». Με την πρόταση αυτή ξεκίνησε το ρεπορτάζ για την προσεχή κυνηγετική περίοδο, στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1, την Πέμπτη 21/7, την ημέρα δηλαδή που ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Τσιρώνης,  ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με το περιεχόμενο του πορίσματος της αξιολόγησης των απόψεων του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές κατά την φετινή κυνηγετική περίοδο, δεν αποκλείεται όμως να αυξηθούν οι περιορισμοί για κάποια είδη σε ορισμένες περιοχές. Οι αλλαγές έρχονται από το 2017 και θα οριστικοποιηθούν το φθινόπωρο. Οι κατευθύνσεις του υπουργείου είναι:

• Μία άδεια για ένα είδος
• Δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών
• Σύσταση ειδικής επιτροπής που θα αποφασίζει για την διάρκεια και τους περιορισμούς της θηρευτικής περιόδου
• Αυστηρότερος έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία των κυνηγετικών συλλόγων
άμεση πληρωμή των προστίμων
• Ενιαίο σώμα φύλαξης της φύσης στο οποίο θα υπαχθούν και οι θηροφύλακες χωρίς όμως να προβλέπεται για την ώρα να προσληφθούν στο δημόσιο
• Επίσης, θα επανεξεταστεί το υποχρεωτικό σφράγισμα ή η φύλαξη σε ειδικούς χώρους όσων κυνηγετικών όπλων δεν χρησιμοποιούνται.

Δείτε το απόσπασμα του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ 1 στο βίντεο που ακολουθεί

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria