Ο ΣΕΓ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ - OlaDeka

Ο ΣΕΓ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

SEG

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών συμμετείχε σύσσωμο στην ημερίδα που οργάνωσαν από κοινού όλοι οι φορείς της γούνας. Ο Πρόεδρος του ΣΕΓ κ. Σαλαγιάννης Κωνσταντίνος στην παρέμβαση του τόνισε «πως για να συζητήσουμε την επόμενη μέρα του κλάδου είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε τα Δυνατά, Αδύνατα σημεία, τις Ευκαιρίες και τις Απειλές του κλάδου…. Χάνουμε το χρόνο μας στοχεύοντας μονό στην Ρωσία πρέπει να διευρύνουμε τον κύκλο στον οποίο απευθυνόμαστε ….να πάμε πέρα από παλιά μοντέλα προσέγγισης των αγορών και των πελατών..ενώ εστιάζουμε τη συζήτηση στις εκθέσεις οι εξελίξεις μας έχουν προσπεράσει… πρέπει να βρούμε τρόπο για να ξεφύγουμε από αυτό το σπιράλ του θανάτου που μαθηματικά μας οδηγεί στην εξαφάνιση.. Μόνο μέσα από συλλογικές ενέργειες μπορούμε να ανοίξουμε αυτό που σήμερα φαντάζει ως κλειστή πόρτα, ως αδιέξοδο …Η γούνα άλλαξε εμείς πρέπει να αλλάξουμε καθώς τόσο σαν πρόεδρος του ΣΕΓ όσο και σαν νέος γουναράς δεν δέχομαι ένα τέτοιο μέλλον για εμένα και τη γενιά μου.”

Ο πρόεδρος του ΣΕΓ κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας δομής αλληλεγγύης των γουνοποιών που δοκιμάζονται από την κρίση ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα “θετική την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θόδωρου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζυμπίδη Θεοφύλακτου, της εντεταλμένης συμβούλου κ. Αμαλία Κούσκουρα και του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Κοσμίδη Δημητρίου για την εκπόνηση business plan για τον κλάδο. Μια πρωτοβουλία που έλειπε και είναι άκρως απαραίτητη».

Στην ανάγκη για ενότητα και να αφήσουμε πίσω τις αντιπαλότητες μέσα από την ανάπτυξη κοινών ενεργειών αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓ κ. Χατζησυμεωνίδης Γεώργιος επαναφέροντας εκ νέου την πρόταση για συνένωση των δυο συνδέσμων γουνοποιών της Καστοριάς «εξέλιξη με πάρα πολύ καλές προοπτικές καθώς θα συνενώσει δυνάμεις, θα αξιοποιήσει πόρους και θα μπορέσει να δώσει τη συλλογική απάντηση που απαιτείται στην μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει η Ελληνική γουνοποιία»

                                              

Εκ Μέρους της Διοίκησης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria