Ουρολοίμωξη: H ασθένεια του καλοκαιριού - OlaDeka

Ουρολοίμωξη: H ασθένεια του καλοκαιριού

Τα περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται το καλοκαίρι λόγω των βρώμικων νερών σε θάλασσες, λίμνες και πισίνες και την άμμο που αποτελεί εστία μικροβίων

Έντονος πόνος, συχνουρία, τσούξιμο και πολλαπλές ενοχλήσεις…. Αυτά είναι κάποια από τα συμπτώματα της πιο ενοχλητικής ασθένειας, που αγαπά τις γυναίκες το καλοκαίρι. Ο λόγος για την ουρολοίμωξη. Η ουρολοίμωξη, αν και δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία ασθένεια, λόγω σωματικής ανάπλασης είναι πιο εύκολο να νοσήσουν από αυτή οι γυναίκες.

Τα περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται το καλοκαίρι λόγω των βρώμικων νερών σε θάλασσες, λίμνες και πισίνες και την άμμο που αποτελεί εστία μικροβίων. Για να μην περάσεις και αυτό το καλοκαίρι ψάχνοντας φαρμακεία και τοπικούς γιατρούς, δες πως μπορείς να αναγνωρίσεις την ουρολοίμωξη πριν φτάσεις στο τερματικό της στάδιο.

ouroloimoxi-ammos-keepup

Τα πρώτα σημάδια της ουρολοίμωξης

Νιώθεις πόνο, ένα αίσθημα καψίματος και έχεις δυσκολία κατά την ούρηση

Ενώ έχεις συχνουρία, αποβάλλεις μικρή ποσότητα ούρων

Μπορεί να παρατηρήσεις λίγο αίμα κατά την ούρηση.

Πως μπορείς να γλιτώσεις γρήγορα από την ουρολοίμωξη

Με την πρώτη εμφάνιση των παραπάνω συμπτωμάτων, ξεκίνησε να πίνεις πολλά υγρά ώστε να βοηθήσεις την κύστη σου να αποβάλλει τα μικρόβια.

Αν και οι έντονες κυστικές ενοχλήσεις μπορεί να αποχωρήσουν σύντομα, είναι πολύ πιθανόν το μικρόβιο να έχει φύγει και χωρίς να σου δημιουργήσει κάποια λοίμωξη και να γλιτώσεις τη φαρμακευτική αγωγή.

Αν όμως οι ενοχλήσεις συνεχιστούν, καλό θα είναι να επισκεφτείς κάποιον παθολόγο ή ουρολόγο για να σου συστήσει καλλιέργεια ούρων ώστε να δει ποια αντιβίωση θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του μικροβίου.

Αν βρίσκεσαι σε διακοπές και δεν μπορείς να κάνεις εξετάσεις, καλό θα είναι να ενημερώσεις τον γιατρό σου ώστε να σου προτείνει μια αντιβίωση ευρέως φάσματος. Μην σταματήσεις την αντιβίωση μόλις υποχωρήσουν στα συμπτώματα. Για να νικήσεις το μικρόβιο πρέπει να λαμβάνεις αντιβίωση για 7 μέρες τουλάχιστον.

ouroloimoxi-nero-keepup

Τι πρέπει να προσέξεις:

Στη σεξουαλική επαφή

Μετά τη σεξουαλική επαφή πολλές είναι οι γυναίκες, που παρουσιάζουν τα πρώτα συμπτώματα ουρολοίμωξης, καθώς είναι εύκολο να μεταφερθούν μικρόβια μέσω της ουρήθρας ή μικρών εκδορών.

Με τη χρήση προφυλακτικού, γλιτώνεις από σοβαρούς κινδύνους αλλά και σε προφυλάσσει από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Εάν παρόλα αυτά διαπιστώσεις πως πάσχεις από ουρολοίμωξη, την ίδια φαρμακευτική αγωγή πρέπει να ακολουθήσει και ο σύντροφός σου.

ouroloimoxi-zeugari-keepup

Κατά την ούρηση

Η συχνή ούρηση βοηθά την κύστη και τον κόλπο να μην συγκρατεί μικρόβια. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δίνεις στην υγιεινή της περιοχής για να μην μολύνεται το ουροποιητικό σύστημα από τα μικρόβια του εντέρου.

Στην προσωπική σου υγιεινή

Την περίοδο, που έχεις έμμηνο ρύση, φρόντισε να αλλάζεις συχνά σερβιέτες και ταμπόν, καθώς αποτελούν εστίες πολλαπλασιασμού των μικροβίων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria