Ναούμ Δίτσιος: Πώς κινήθηκαν φέτος οι δημοπρασίες - OlaDeka

Ναούμ Δίτσιος: Πώς κινήθηκαν φέτος οι δημοπρασίες

Δώρα Κωτσοπούλου

Στις  τέσσερις δημοπρασίες, που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, σε Τορόντο,  Φιλανδία,  Σιάτλ και  Κοπεγχάγη, στις δημοπρατικές σεζόν αλλά  και  στις  κινήσεις των Ελλήνων γουνοποιών  όσον αφορά  στην προμήθεια δερμάτων, αναφέρθηκε  στη ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ o  γουνοποιός, κ. Ναούμ Δίτσιος.
Ο Καστοριανός  επιχειρηματίας χαρακτήρισε τις δημοπρασίες σταθεροποιητικές με ελαφρώς ανοδικές τάσεις:
«Όλες  οι δημοπρασίες είχαν μια σταθερά ανοδική κατεύθυνση, όχι άνοδο. Πολύ  μεγάλο ενδιαφέρον  υπήρχε από την Κίνα και ο λόγος ήταν, διότι  πολλοί Κινέζοι δεν αγόρασαν από την αρχή της χρονιάς και  προτίμησαν να αγοράσουν όσο γίνεται αργότερα , μάλιστα κοντά στη σεζόν. Αυτό βέβαια δείχνει μια μεγάλη εμπιστοσύνη στην αγορά, διότι ενώ περιμέναμε να είναι πολύ άσχημη όσον αφορά  στις τελευταίες δημοπρασίες, ωστόσο το πρόσημο  άλλαξε και έγινε σταθεροποιητικό, γεγονός  που είναι θετικό για τη δουλειά μας», δήλωσε ο κ. Δίτσιος.
Διευκρίνισε παράλληλα ότι η χρονιά του  2016 ήταν η ίδια με το 2015, όμως όπως ενημέρωσε , προσπαθούν να εξοικειωθούν με την καινούρια κατάσταση που υπάρχει, διότι στο  2015 έχασαν το 60% της αγοραστικής αξίας των γουνοδερμάτων, αλλά τώρα οι τιμές κινούνται σταθεροποιητικά  στα ίδια επίπεδα.  Άρχισαν, επισήμανε, να βρίσκουν ένα επίπεδο τιμών,  παρά το γεγονός ότι δύσκολα στον κλάδο αλλάζουν τα πρόσημα. Οι τιμές φέτος κυμαίνονται σταθερά, που είναι ένα σημαντικό γεγονός για μας, ενώ όλα τα δέρματα πουλήθηκαν σε όλες τις δημοπρασίες, δεν υπήρξε ζημία σε καμία.
Αναφορικά τώρα με τους Έλληνες αγοραστές, όπως είπε ο Καστοριανός επιχειρηματίας, έχουν τα γνωστά προβλήματα, νιώθουν  πάρα πολύ πληγωμένοι από την πτώση των τιμών  στην  περσινή σεζόν. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως  στις τράπεζες  και στο μεγάλο στοκ που υφίσταται, πέρα όμως από αυτό, ακόμη και η διάθεση των εμπορευμάτων γίνεται με αργό ρυθμό:
«Υπάρχει επιφυλακτικότητα, όμως  σε γενικές γραμμές οι Έλληνες ήταν δραστήριοι, αλλά συγκρατημένα αισιόδοξοι. Η τάση ήταν σταθερά ανοδική και το γεγονός αυτό είναι από μόνο του ενθαρρυντικό. Κάποιοι  έκαναν  πολύ καλές δουλειές, κάποιοι  άλλοι όμως πήγαν λιγότερο καλά».
  Τέλος, στις νέες  δημοπρασίες που θα λάβουν χώρα τον  Σεπτέμβριο στην Κοπεγχάγη και στην Φιλανδία θα δημοπρατηθούν όπως είπε ο κ. Δίτσιος τα κτυπημένα και κατώτερα δέρματα. «Η χρονιά μας  ουσιαστικά έκλεισε  τώρα με τις δημοπρασίες αυτές».

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria