Ι.Μ. Καστοριάς: Στον υπό ανέγερση Ναό της Οινόης εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων - OlaDeka

Ι.Μ. Καστοριάς: Στον υπό ανέγερση Ναό της Οινόης εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων

Την μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας στο χωριό Οινόη, όπου ανεγείρεται Ιερός Ναός προς τιμήν των Νεομαρτύρων, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και ανήμερα της εορτής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στους Αγίους Νεομάρτυρες και σημείωσε την προσφορά τους στην Εκκλησία και στο Έθνος.

Είναι τα πρόσωπα εκείνα που στο ζοφερό χειμώνα της δουλείας δεν δέχθηκαν να αρνηθούν την πίστη στο πρόσωπο του Χριστού και την ιδιότητα του Χριστιανού και έτσι, πλήρωσαν την άρνησή τους με φρικτά βασανιστήρια και στο τέλος με την ίδια τους τη ζωή.

Σ’ αυτά τα πρόσωπα οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τιμή και σεβασμό. Δεν θα είχαμε την πολυπόθητη ελευθερία από τη σκλαβιά και την τυραννία εάν δεν είχαμε τα πρόσωπα των Νεομαρτύρων, καθώς και όλων των άλλων αγωνιστών που πίστευαν στο Χριστό και έπιασαν τα όπλα «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria