Μέρκελ: Θα ληφθούν αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας - OlaDeka

Μέρκελ: Θα ληφθούν αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας

«ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ»

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη Γερμανία και αλλού στον κόσμο προκάλεσαν σοκ, πολιτισμικά ταμπού έπεσαν σε χώρους όπου θα μπορούσε να βρίσκεται ο κάθε ένας από εμάς, δήλωσε σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου  η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι θα λάβει αποφάσεις για το πού είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Το γεγονός ότι οι δύο δράστες των επιθέσεων στη Γερμανία ήσαν πρόσφυγες εμπαίζει τη Γερμανία και τους υπόλοιπους πρόσφυγες είπε, επίσης,  η Αγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι μία ενδελεχής ανάλυση πρέπει να προηγηθεί οποιωνδήποτε μέτρων θα αποφασισθούν ως απάντηση στις επιθέσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε κατηγορηματικά τις εκκλήσεις για την αμφισβήτηση της πολιτικής υποδοχής προσφύγων στη χώρα.

Οι τζιχαντιστές «επιδιώκουν να πλήξουν την ετοιμότητά μας να υποδεχθούμε απελπισμένους ανθρώπους. Εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε αυτό», δήλωσε, την ώρα που η προσφυγική της πολιτική δέχεται και πάλι έντονες επικρίσεις.

«Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας εκτρέψουν από ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, να διαρρήξουν τη συνοχή μας και το αίσθημα της κοινότητας, να πλήξουν τον τρόπο ζωής μας, την ανοικτή μας στάση και την προθυμία μας να υποδεχθούμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη», είπε η Αγγελα Μέρκελ.

«Βλέπουν μίσος και φόβο ανάμεσα στους πολιτισμούς, μίσος και φόβο ανάμεσα στις θρησκείες. Αντιτασσόμαστε αποφασιστικά σε αυτό», πρόσθεσε.

«Θα τα καταφέρουμε» (“wir schaffen das”), είπε η καγκελάριος επαναλαμβάνοντας τη φράση που είχε αποφασιστικά υιοθετήσει το καλοκαίρι του 2015 όταν η Γερμανία άνοιξε τις πόρτες της σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έφευγαν μακριά από τον πόλεμο και την αθλιότητα.

«Είμαι πεπεισμένη, σήμερα όπως και χθες, ότι θα κατορθώσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την ιστορική αποστολή στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης. Θα τα καταφέρουμε και έχουμε ήδη καταφέρει πολλά, πολλά πράγματα τους τελευταίους μήνες», είπε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria